in

DIY – Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα καλύμματα – σκουφιά για τις καρέκλες σας!

Το συγκεκριμένο προτζεκτάκι σίγουρα δεν έχει την πρακτική και χρηστική αξία που έχουν άλλες do it yourself κατασκευές, είναι όμως πολύ όμορφο για τα Χριστούγεννα για να διακοσμήσετε για 15-20 ημερες το σπίτι σας και συγκεκριμένα την τραπεζαρία σας!


Είναι πανεύκολη κατασκευή, τα υλικά πάμφθηνα καθώς είναι απο τσόχα, το αποτέλεσμα όμως σίγουρα θα σας ανταμείψει. Ειδικά εαν έχετε παιδάκια θα τρελαθούν!!! Πανέμορφα χριστουγεννιάτικα σκουφιά – καλύμματα για τις καρέκλες σας!!!

Αρχικά μετράμε την καρέκλα στο φαρδύτερο της σημείο. Στη συνέχεια μετράμε και το ύψος της πλάτης. Δεν θέλουμε να φτάνει μέχρι κάτω το σκουφί, γιατί φανταστείτε τι θα γίνει εαν είναι πολύ μακρύ και κάποιος κάτσει πάνω του,εαν δεν σκιστεί σίγουρα θα γίνει κάποια ζημιά. Επίσης εαν είναι πολύ μακρύ σίγουρα θα είναι λίγο ενοχλητικό για όποιον κάθεται.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Βάση των μέτρων λοιπόν αγοράζετε και τις αντίστοιχες διαστάσεις τσόχας. Θα χρειασούμε κοκκινη τσόχα για το χριστουγεννιάτικο σκουφί, και λευκή για τις υπόλοιπες λεπτομέρειες.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Θα χρειαστεί λοιπόν να κόψετε 2 κομμάτια στο μέγεθος που έχετε μετρήσει για τις καρέκλες σας αλλά θα υπολογίσετε μαζί να υπάρχει και κορυφή όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Δηλαδή θα κόψετε 2 κομμάτια σαν “σπιτάκι”. Φροντίστε να αφήσετε γύρω απο τις πλευρές (εκτός απο την κάτω) περίπου 1.5 πόντο αέρα για να ράψετε μεταξύ τους τα κομμάτια.

Με τις καλές πλευρές να κοιτάνε η μία την άλλη δηλαδή εσείς να βλέπετε τις ανάποδες ράψτε ή γαζώστε. Στην συνέχεια κόψτε τις γωνίες.

Γυρίστε το μετά απο την κανονική πλευρά και σιδερώστε (προσοχή όχι με καυτό σίδερο)

Ράψτε κατά μήκος εκεί που συναντιέται το πάνω κομμάτι (το τρίγωνο) με το κυρίως κάλυμμα έτσι ώστε όταν φορεθεί στην καρέκλα να μην γλυστράει και να κάθεται ομοιόμορφα.

Κόψτε 1 κομμάτι απο τη λευκή τσόχα στο μήκος της περιμέτρου του κάτω κομματιού του καλύμματος με 1.5 πόντο αέρα στις 2 άκρες. Ράψτε τις άκρες του έτσι ώστε να γίνει ένα στεφάνι και μετά ράψτε πάνω σην κόκκινη τσόχα.

Μετά κόψτε γύρω στις 45-50 μικρές λωρίδες απο τη λευκή τσόχα για να φτιάξετε την κάθε φούντα για τα καλύμματα.

Τυλίξτε στο κέντρο τους κλωστή (προτιμήστε χοντρή για να είναι ανθεκτική), τύλίξτε αρκετές φορές και κάντε κόμπο. Ανοίξτε την για να γίνει μία όμορφη φούντα.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τέλος ράψτε πάνω σε κάθε χριστουγεννιάτικο κάλυμμα -σκουφί!



Τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα σκουφιά για τις καρέκλες σας είναι έτοιμα να τα αγαπήσετε και να αγαπηθούν!!!
via makeit-loveit

Δείτε επίσης – Κατασκευές απο τσόχα – Μέρος πρώτο – πώς να φτιάξετε σουβέρ απο τσόχα!

Δείτε επίσης – Φτιάξτε μόνοι σας χριστουγεννιάτικα στεφάνια για την είσοδο του σπιτιού + 20 ιδέες!

Δείτε επίσης – Διακοσμητικά δεντράκια απο τσόχα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

χριστουγεννιάτικα στεφάνια για την είσοδο

Φτιάξτε μόνοι σας χριστουγεννιάτικα στεφάνια για την είσοδο του σπιτιού + 20 ιδέες {Μέρος 1ο}!

25 Χριστουγεννιάτικα στεφάνια για την είσοδο του σπιτιού {Μέρος 2ο}