in ,

Πεπέκι: Η ηπειρώτικη πίτα με τα λίγα υλικά

Η πιο φθηνή, εύκολη και νόστιμη παραδοσιακή πίτα, έτοιμη σε λίγα λεπτά.

ΥΛΙΚΑ

200 γραμ. αλεύρι μαλακό
1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
2 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες
1/4 του κεσέ του γιαουρτιού, ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά (αν θέλετε)
300 γρ. φέτα σε τρίμματα ή τριμμένη σε χοντρό τρίφτη

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και την πάπρικα.

Τα ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν και προσθέτουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά πολύ καλά. Ρίζνουμε λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι ή με ένα κουτάλι.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Λαδώνουμε το ταψί (νούμερο 36) και πασπαλίζουμε με λάδι. Στρώνουμε το πεπέκι με ένα κουτάλι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (αντίσταση πάνω και κάτω) στους 180 βαθμούς, περίπου 45 λεπτά  μέχρι να ροδίσει καλά.

Το πεπέκι τρώγεται ζεστό και κρύο και οι Ηπειρώτες συνήθιζαν να το τρώνε ακόμα και για πρωϊνό. Είναι μια από τις αγαπημένες και έυκολες πίτες τους, που ακόμα και τα παιδιά αγαπούν πολύ…
via xaroumenos-taxidioths

Δείτε επίσης – Σπιτικό ψωμί με προζύμι. Μάθετε τα μυστικά του προζυμιού!

Δείτε επίσης – Φτιάχνουμε κοτόπουλο με μανιτάρια και λευκό κρασί στο τηγάνι! Νόστιμο…

Δείτε επίσης – Πεντανόστιμο ψωμάκι γεμιστό με τυρί!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

22 έξυπνα αντικείμενα που θα σας εξοικονομήσουν απίστευτο χώρο στο σπίτι!

5 πεντανόστιμοι τρόποι να μαγειρέψετε τη βρώμη!