in , ,

Φτιάξτε εκπληκτικές κουρτίνες με πτυχές μόνο με σεντόνια!

Αυτές τις κουρτίνες το πόσο τις έχω λατρέψει δεν λέγεται! Εαν κάνετε μία βόλτα στο anthropologie θα δείτε οτι μία τέτοια κουρτίνα για μπάνιο έχει γύρω στα $118 και για κρεβατοκάμαρα $208-$268. Εγώ όμως σας έχω υπέροχα νέαααα! Θα τις φτιάξετε μόνοι σας μόνο με απλά σεντόνια! Ναι με σεντόνια καλά ακούσατε. Δεν είναι καθόλου δύσκολο και δεν θέλει και πολύ ράψιμο.

Θα χρειαστείτε 3 διπλά σεντόνια στο χρώμα της επιλογή σας για να κάνετε τις πτυχώσεις και ένα υπέρδιπλο που θα κόψετε στη μέση για τα κύρια κομμάτια της κουρτίνας που θα ραφτούν ή κολληθούν πάνω οι πτυχές.

Ράψιμο:
Συναρμολόγηση:
Κρατήστε ένα μερος υφάσματος στην κορυφή όπου θα τυλίξετε και θα ράψετε για να μπει το κουρτινόξυλο.

Τώρα μπορείτε να τοποθετήσετε τις λωρίδες πάνω στο βασίκο σας ύφασμα και να κεντράρετε και να φτιάξετε και να διορθώσετε γιατί θα προχωρήσετε στο τελικό αποτέλεσμα. Μπορείτε είτε να ράψετε τις λωρίδες ξεκίνωντας απο κάτω προς τα πάνω ή να κολλήσετε την κάθε λωρίδα με θερμοκολλητικό χαρτί. Λόγω των πτυχώσεων θέλει λίγο παραπάνω σίδερο αλλά κάνει δουλειά.

Εαν θέλετε φυσικά μπορείτε να βάλετε τρέσα στην κουρτίνα στο επάνω μέρος.
Η συγκεκριμένη κουρτίνα είναι πολύ όμορφη και για μπάνιο και ας είναι υφασμάτινη.

 Για να πετύχετε το εφέ ombre μπορείτε να βουτήξετε σταδιακά το ύφασμα σας σε μία λεκάνη με χρώμα για υφάσματα. Δηλαδή το βουτάτε μέχρι το υψηλότερο σημείο για λίγο, μετά στο αμέσως κατώτερο σημείο λίγο περισσότερο και το τελευταίο κομμάτι το κατώτερο το αφήνετε πολύ παραπάνω.
Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και απίστευτα καλύμματα για τα κρεβάτια σας!
Δείτε και άλλες όμορφες ιδέες!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.3 / 5. Αξιολογήσεις: 10

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Κατασκευές απο φελούς. Εκπληκτικές Ιδέες – Μέρος 1ο!

Δείτε της αλλιώς και επαναχρησιμοποιήστε τα παλιά αντικείμενα της κουζίνας!