in , ,

Κατασκευή σπιτιού απο πλαστικά μπουκάλια!

Εσείς το ξέρατε οτι μπορείτε να φτιάξετε ένα σπίτι απο πλαστικά μπουκάλια; Κι’όμως εαν τα γεμίσετε με άμμο και τα χτίσετε με λάσπη ή τσιμέντο μπορείτε να φτιάξετε ένα σπίτι που είναι αλεξίσφαιρο, στεγανό και απόλυτα μονωμένο (!).

Εσείς το ξέρατε οτι μπορείτε να φτιάξετε ένα σπίτι απο πλαστικά μπουκάλια;  Κι’όμως εαν τα γεμίσετε με άμμο και τα χτίσετε με λάσπη ή τσιμέντο μπορείτε να φτιάξετε ένα σπίτι που είναι αλεξίσφαιρο, στεγανό και απόλυτα μονωμένο (!).

Φυσικά θα αναρωτηθείτε πόσα πλαστικά μπουκάλια θα χρειαστούν και εαν υπάρχουν. Η απάντηση βρίσκεται στα στατιστικά στοιχεία στο treehugger.com.

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν 129,6 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια την ημέρα πράγμα που σημαίνει 47,3 δισεκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια ετησίως. Περίπου το 80% των εν λόγω πλαστικών μπουκαλιών καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής!

Για να οικοδομήσουμε ένα δύο υπνοδωματίων σπίτι και 365 τετραγωνικών μέτρων, χρειάζονται περίπου 14.000 φιάλες.
 
Η Αμερική πετάει αρκετά πλαστικά μπουκάλια με τα οποία θα μπορούσαν να κατασκευαστούν 9.257  σπίτια 2 υπνοδωματίων την ημέρα! Αυτό σημαίνει πάνω από 3,35 εκατ. κατοικίες, δηλαδή περίπου ο ίδιος αριθμός των αστέγων στην Αμερική (!). 
Πώς σας φαίνεται; 

Εμείς μπορεί βέβαια να το βλέπουμε και να το ακούμε πρώτη φορά αλλά είναι κάτι πολύ σύνηθες στις χώρες του τρίτου κόσμου…  Πολλοί άνθρωποι απο την Αφρική μέχρι την Ασία φτιάχνουν τα σπίτια τους απο πλαστικά μπουκάλια

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

 via spiritscienceandmetaphysics.com

treehugger.com:#sthash.hh9YPwDE.dpuf
treehugger.com:#sthash.hh9YPwDE.dpuf

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

DIY – Απλά βαζάκια απο πλαστικά μπουκάλια

DIY – Φτιάξτε φοβερή γλάστρα σε σχήμα ΚΥΚΝΟΥ!