in , , ,

Κρεμαστός καλαθόκηπος

Ένας όμορφος καλαθόκηπος στο μπαλκόνι ή στην αυλή σας, με βότανα και λουλούδια  Ιδανικό για όσους έχουν κουτάβια ή μικρά παιδιά και όταν φυτεύουν κάτι σε γλάστρα δεν μένει ούτε πέταλο!

Τι θα χρειαστούμε:

  •  3 ορθογώνια καλάθια πλεκτά ίσου η διαφορετκού μεγέθους. Προσοχή θα πρέπει να είναι αρκετά βαθιά για να μπορούμε να φυτέψουμε κάτι αλλά όχι τόσο μεγάλα γιατί μπορεί να βαρύνουν πολύ και να χαλάσει η κατασκευή.  Πολυεστερικό σχοινί , 1-2 συσκευασίες χώμα, φυτά και βότανα, ψαλίδι και 2 βίδες για να κρεμάσουμε τα καλάθια. 
  • Τακτοποιήστε τα φυτά σας μέσα στα καλάθια και να έχετε κατα νου πόσο πολύ θα ψηλώσουν έτσι ώστε να τα τοποθετήσετε αντίστοιχα.
  • Κόψτε το σχοινί της κάθε πλευράς τόσο ώστε να είναι διπλό και να έχει και ένα μέτρο ακόμα περιθώριο
  • Στη συνέχεια περνάτε το σκοινί σε κάθε γωνία του καλαθιού και εκεί που ακουμπάει στο πάτο  κάνετε ένα κόμπο για να στηρίζετε το καλαθι. συνεχίζετε με όλα τα καλάθια, κάνετε το ίδιο και στη άλλη πλευρά προσέχοντας να είναι στο ίδιο ύψος και να μην σας βγουν στραβά -βλέπε στις παραπάνω φωτογραφίες-.
  • Αφού είναι έτοιμα τα κρεμάτε (χρησιμοποιήτε τις 2 βίδες)  για να δείτε ότι είναι ίσια και κάνετε τις απαραίτητες διορθώσεις. 
  • και τέλος τα ξεκρεμάτε τα γεμίζετε με το χώμα, φυτεύετε μέσα τα φυτά σας το κρεμάτε και ποτίζετε και ΕΤΟΙΜΟ! 

Μία πολύ καλή λύση εαν νοικιάζετε διαμέρισμα ή απλά δεν έχετε χώρο αλλά σας αρέσουν τα φυτά. 

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

5 ιδέες για να επαναχρησιμοποιήσετε τις παλιές σας πόρτες

Πανέμορφα χειροποίητα βραχιόλια