in , , ,

Ένας μικρός Οδηγός για την Καθαριότητα του Σπιτιού. 30 Κόλπα και τρικ που θα σας λύσουν τα χέρια!

Αν η καθαριότητα του σπιτιού φαντάζει Γολγοθάς για πολλούς από εσάς και η μάχη με τους λεκέδες άνιση, τότε δείτε παρακάτω ένα μικρό οδηγό γεμάτο με κόλπα για να γίνει το καθάρισμα παιχνιδάκι.

1. Ζεστάνετε ένα υγρό σφουγγάρι στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό για να σκοτώσετε το 99,9% των βακτηρίων που κρύβονται μέσα του. Προσπαθήστε να το κάνετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αν όχι κάθε τρεις ημέρες περίπου.



(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

2. Αφήστε το σφουγγάρι να στεγνώνει κάθε βράδυ ώστε να παραταθεί η διάρκεια χρήσης του!

3. Σκουπίστε τα κολλώδη, σκονισμένα συσσωματώματα που συγκεντρώνονται στο καπάκι της κουζίνας και σε άλλες συσκευές  χρησιμοποιώντας λίγο έλαιο. Απλά ρίξτε το σε χαρτί κουζίνας και σκουπίστε. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήστε υγρό πιάτων και νερό για να καθαρίσετε. 

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

4. Για να λάμψουν οι λιπαρές σχάρες κουζίνας αερίου βάλτε τις σε μια πλαστική σακούλα μαζί με αμμωνία και αφήστε όλη τη νύκτα. Προσοχή μην αναμίξετε την αμμωνία με κανένα άλλο καθαριστικό.

5. Μια σπιτική πάστα από υγρό πιάτων, σόδα μαγειρικής και νερό είναι το μόνο που χρειάζεστε για να καθαρίσετε τους λεκέδες στο φούρνο.

6. Τυλίξτε τις βρύσες με χαρτί κουζίνας εμποτισμένο με ξύδι για να διαλύσετε τα άλατα του νερού, αφήστε λίγη ώρα και σκουπίστε.

7. Επίσης, μπορείτε να βγάλετε τα άλατα του νερού δένοντας μια πλαστική σακούλα γεμάτη με ξύδι στη βρύση.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

8. Αφού ολοκληρώσετε το πλύσιμο των πιάτων, πλύνετε το νεροχύτη χρησιμοποιώντας ζεστό νερό, υγρό πιάτων και σφουγγάρι. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό όταν τελειώσετε.

9. Γυαλίστε τον ανοξείδωτο νεροχύτη πασπαλίζοντας λίγο αλεύρι και περνώντας με ένα πανί μικροϊνών. Έτσι, θα καθαρίσουν τα μικροσκοπικά κομμάτια βρωμιάς που δεν φέγγουν με το κανονικό πλύσιμο.

10. Φρεσκάρετε τις ξύλινες σανίδες κοπής, τρίβοντας τις με αλάτι και μισό λεμόνι και στη συνέχεια αλείψτε τις με λίγο λάδι.

πηγή 

11. Πλύνετε τα ράφια, τα συρτάρια και άλλα αφαιρούμενα μέρη του ψυγείου με ζεστό σαπουνόνερο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σαπουνόνερο για να σκουπίσετε το εσωτερικό, τις πόρτες και τα λάστιχα στο ψυγείο. Απλά φροντίστε να ξεπλύνετε καλά.

12. Απαλλαγείτε από μυρωδιές στο ψυγείο χρησιμοποιώντας μια υφασμάτινη θήκη γεμισμένη με ενεργό άνθρακα. Μπορείτε να την κρεμάσετε σε ένα γάντζο ή απλά να την τοποθετήσετε στο ράφι.

πηγή 

13. Καθαρίστε με ατμό το φούρνο μικροκυμάτων.  Ζεστάνετε ένα μπολ γεμάτο με νερό για πέντε λεπτά, αφήστε το χωρίς να ανοίξετε για άλλα πέντε λεπτά και τυχόν κολλημένες βρωμιές θα σκουπιστούν εύκολα με ένα χαρτί κουζίνας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λεμόνια για ~ φρέσκο άρωμα ~, αλλά είναι εντελώς προαιρετικό.

14. Δέστε με ένα λαστιχάκι μια πλαστική σακούλα γεμάτη με ξύδι γύρω από το πιστόλι της ντουζιέρας για να φύγουν τα άλατα του νερού με μηδενική προσπάθεια. Αφήστε για μερικές ώρες ή ολόκληρη νύχτα.   

15. Πλύνετε την πλαστική κουρτίνα του ντους με μερικές πετσέτες για να απαλλαγείτε από τη μούχλα ή άλλες βρωμιές.

16. Απαλλαγείτε από τα άλατα στη λεκάνη της τουαλέτας, τρίβοντας απαλά με ελαφρόπετρα.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

17. Για να καθαρίσετε τη λεκάνη κάτω από το χείλος περάστε με ξύδι και αφήστε όλη νύχτα για να διαλύσετε τυχόν άλατα. Εάν η κανονική βούρτσα τουαλέτας δεν φτάνει σε αυτό το σημείο χρησιμοποιήστε ένα βουρτσάκι για πιάτα. 

18. Καθαρίστε το εξωτερικό της λεκάνης με ένα καθαριστικό γενικής χρήσεως αφαιρώντας ακόμη και το κάθισμα της για να φτάσετε σε κάθε γωνιά.

19. Καθαριστε το εξαεριστικό της τουαλέτας με το εξάρτημα για σκόνες της ηλεκτρικής σκούπας. Στη συνέχεια, βγάλτε το κάλυμμα και πλύντε το καλά με σαπούνι και νερό. Επίσης, καθαρίστε με τη σκούπα τον ανεμιστήρα πριν τοποθετήσετε το κάλυμμα.

20. Τυλίξτε τη βρύση του νιπτήρα με χαρτί κουζίνας βρεγμένο με ξύδι για να καθαρίσετε τα άλατα του νερού.

21. Ψάξτε όλα τα ντουλάπια του μπάνιου και πετάξτε κάθε πράγμα που έχει λήξει επειδή ναι, ακόμη και τα προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης λήγουν.

22. Καθαρίστε τον καθρέφτη του νιπτήρα φτιάχνοντας το δικό σας καθαριστικό σπρέι αναμιγνύοντας ένα μέρος υγρό πιάτων με ένα μέρος ζεσταμένο ξύδι.

23. Καθαρίστε τις λεπίδες στον ανεμιστήρα οροφής με μια παλιά μαξιλαροθήκη. Βάλτε μια μια τις λεπίδες μέσα και τραβήξετε όλη τη σκόνη με τη θήκη. Πετάξτε τις βρωμιές στα σκουπίδια και πλύντε τη μαξιλαροθήκη.

24. Δέστε δυο πανάκια μικροϊνών σε μια λαβίδα μαγειρικής και τραβήξετε κυριολεκτικά όλη τη σκόνη από τα στόρια.

25. Πλύνετε τα μαξιλάρια με ζεστό νερό για να καθαρίσετε τον ιδρώτα, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, το σάλιο και άλλες βρωμιές που κρύβονται εκεί που ακουμπάτε  το κεφάλι σας κάθε βράδυ. Χρειάζεται μόνο να το κάνετε κάθε λίγους μήνες, αλλά θα δείτε τη διαφορά!

26. Φρεσκάρετε το στρώμα πασπαλίζοντας με μαγειρική σόδα και ένα καλό σκούπισμα από την ηλεκτρική σκούπα. Δεν θα αφαιρέσει τους λεκέδες, αλλά θα διώξει τυχόν μακροχρόνιες οσμές.

27. Οι λεκέδες σε στρώματα δεν είναι αστείο, αλλά μπορείτε να τους κάνετε να φαίνονται καλύτερα χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό για χαλιά και μια ηλεκτρική σκούπα.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

28. Καθαρίστε αντικείμενα από πλαστικό, γυαλί και μέταλλο με το πλυντήριο πιάτων: από τα καπέλα φωτιστικών μέχρι τα πλέγματα εξαερισμού του AC.

29. Εάν έχετε μια βαμβακερή σφουγγαρίστρα, βρέξτε τα πατώματα, χρησιμοποιήστε την για να απορροφήσετε το νερό και στραγγίξτε την στον κουβά. Έτσι, θα έχετε ένα βαθύ καθαρισμό.

30. Χρησιμοποιήστε μια παλιά σπάτουλα καθαρισμού τζαμιών και λίγο νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να καθαρίσετε εύκολα τις τρίχες κατοικίδιων ζώων από τον καναπέ, τα έπιπλα και ουσιαστικά οτιδήποτε είναι καλυμμένο με ύφασμα.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

10 Διαφορετικοί Τρόποι για να Χρησιμοποιήσετε τη Μεμβράνη Φαγητού

Τα καλύτερα παγωτά για τα παιδιά.