in , ,

Πώς να Φτιάξετε Φιγούρες από Παπιέ Μασέ – Οδηγός από την Αρχή έως το Τέλος

Πώς να Φτιάξετε Φιγούρες από Παπιέ Μασέ - Οδηγός από την Αρχή έως το Τέλος
Πώς να Φτιάξετε Φιγούρες από Παπιέ Μασέ - Οδηγός από την Αρχή έως το Τέλος
Αν λατρεύετε τις φιγούρες από παπιέ μασέ τότε είσαστε στο σωστό μέρος. Δείτε πως μπορείτε με εύκολο τρόπο να τις κατασκευάσετε. Μόλις ξεκινήσετε το σίγουρο είναι ότι δεν θα σταματάτε. Αρκεί φαντασία, λίγος χρόνος και υπομονή.

Υλικά:
Χαρτί υγείας
Κόλλα PVA
Σύρμα
Μπάλα πινγκ πονγκ ή αλουμινόχαρτο
Εφημερίδα
Χαρτοταινία
Κόλλα γενικής χρήσης
Ακρυλικά χρώματα, πινέλα
Νερό

1. Κατασκευάστε το σκελετό ξεκινώντας από το κεφάλι. Στη συνέχεια, στρίψτε το σύρμα, σχηματίζοντας το λαιμό, τα χέρια, τον κορμό και τα πόδια. Στον σύνδεσμο αυτό μπορείτε να δείτε έναν εύκολο τρόπο κατασκευής σκελετού για παπιέ μασέ.
Στο τέλος, δώστε στο σκελετό τη στάση που θέλετε. Στο κεφάλι κολλήστε τη μπάλα του πινγκ-πονγκ ή μια μπάλα από αλουμινόχαρτο.

2. Κόψτε την εφημερίδα σε λωρίδες και τυλίξτε το σκελετό. Μπορείτε να τις κολλήσετε με τη χαρτοταινία.

3. Σε ένα πλαστικό δοχείο ρίξτε το χαρτί υγείας σε κομμάτια μαζί με ζεστό νερό και ανακατέψτε μέχρι να γίνει πολτός. Στραγγίξτε τον καλά και προσθέστε την κόλλα PVA. Αν βάλετε πολύ κόλλα, ο πολτός θα είναι πιο μαλακός, πιο πλαστικός, αλλά θα αργεί να στεγνώνει. Αν βάλετε λιγότερη, ο πολτός θα έχει πιο έντονη υφή, αλλά θα στεγνώνει πιο γρήγορα.

Πριν ξεκινήσετε να βάζετε τον πολτό στο σκελετό δοκιμάστε με ένα πόδι αρχικά. Εάν παρατηρήσετε ότι καθώς στρώνετε τον πολτο σε μερικά σημεία σχηματίζονται κενά, τότε δέστε με κλωστή τα κομμάτια της εφημερίδας στο σκελετό όσο το δυνατόν σφιχτότερα.

4. Για να διαμορφώσετε τη φιγούρα μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο διάφορες ιδέες. Στην προκείμενη περίπτωση επιλέχθηκε μια φιγούρα πατινάζ σε περιστροφή.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Στο στάδιο αυτό θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο για κάθε λεπτομέρεια ώστε να στεγνώνει και να συνεχίζετε στην επόμενη χωρίς τον κίνδυνο ζημιάς. Σε αυτό το μοντέλο, το πρόσωπο απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή ενώ τα χέρια έγιναν στο τέλος.

Η τελική πινελιά ήταν οι λεπίδες των παγοπέδιλων, τα οποία έγιναν από χαρτόνι και κολληθήκαν με την κόλλα.

Δείτε εδώ πώς να φτιάξουμε το βασικό σκελετό για φιγούρες παπιέ μασέ!

Προαιρετικά μπορείτε να τρίψετε ελαφρά τη φιγούρα και να την περάσετε με γυαλιστικό νυχιών.  Μετά ζωγραφίστε την με λευκό χρώμα έτσι ώστε όταν προσθέσετε τα υπόλοιπα χρώματα να είναι πιο έντονα.

5. Χρωματίστε τη φιγούρα με τα ακρυλικά χρώματα και τελειώσατε.

Δείτε εδώ πώς να φτιάξουμε το βασικό σκελετό για φιγούρες παπιέ μασέ!

Πηγή φωτογραφιών

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.8 / 5. Αξιολογήσεις: 6

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς να Κατασκευάσετε Σκελετό για Φιγούρα Παπιέ Μασέ

Τα πιο Εύκολα Ρολάκια Κανέλας