in , ,

10 Αποτελεσματικές Συμβουλές Διακόσμησης για ένα Ξεχωριστό Σαλόνι

Η διακόσμηση του σαλονιού μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο όταν έχετε ένα μικρό προϋπολογισμό. Για να μην αναφέρουμε ότι το μέγεθος του χώρου του σαλονιού είναι συνήθως η πιο προβληματική πτυχή στον τρόπο της διακόσμησης. Είναι ο κοινός χώρος ολόκληρης της οικογένειας, όπου χρησιμοποιείτε για να περάσετε τα βράδια μας και θέλετε να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο φιλόξενο. Ανεξάρτητα από το σχέδιο που θέλετε, ένα πράγμα είναι σίγουρο: μεγάλο ή μικρό μέγεθος, δεν θέλετε να υπερφορτώσετε το σαλόνι με πολλά έπιπλα ή διακοσμητικά. Ευτυχώς, οι διακοσμητές συνεχίζουν να δημιουργούν τις πιο απλές ιδέες διακόσμησης για να ικανοποιούν κάθε μέγεθος δωματίου, επιθυμία, γούστο και προϋπολογισμό. Παρακάτω σας έχουμε τις 10 πιο αποτελεσματικές συμβουλές για να κάνετε το σαλόνι σας να ξεχωρίζει σε κομψότητα με χαμηλό κόστος.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

1. Βάψιμο τοίχων

Το χρώμα που θα επιλέξετε για τους τοίχους του σπιτιού σας θα είναι η πιο σημαντική επιλογή που θα κάνετε καθώς όλη η διακόσμηση, η παλέτα χρωμάτων και το θέμα της θα βασίζονται σε αυτό. Βάψτε με ανοιχτά χρώματα αν θέλετε να αυξήσετε οπτικά το μέγεθος ενός μικρού σαλονιού. Δεν σας αρέσει λευκό; Επιλέξτε κρεμ, ανοιχτό καφέ, ανοιχτό μπλε, γκρι ή απαλό ροδακινί καθώς μπορούν να ταιριάξουν εύκολα με τα διακοσμητικά αντικείμενα που έχετε στο σαλόνι. Για παράδειγμα, εάν επιλέξατε ένα ανοιχτό καφέ χρώμα, το χρώμα των διακοσμητικών αντικειμένων θα μπορούσε να είναι ουδέτερο, όπως ανοιχτό ροζ τραπεζάκι ,ανοιχτόχρωμο καναπέ ή κρεμ χαλί. Αυτός ο συνδυασμός θα προσθέσει λεπτότητα στο σαλόνι σας.

Ωστόσο, η επιλογή ανοιχτών χρωμάτων για μικρά δωμάτια δεν αποτελεί κανόνα. Η επιλογή πρέπει να ταιριάζει με την προσωπικότητά σας και αν τα σκούρα χρώματα είναι τα αγαπημένα σας, τότε χρησιμοποιείστε τα. Ένα σκούρο χρώμα μπορεί επίσης να προσθέσει μια κομψή πινελιά και να κάνει το σαλόνι σας να φαίνεται μεγαλύτερο γιατί επικαλύπτει τις άκρες των τοίχων. Για να μην δημιουργήσετε μια πολύ σκοτεινή όψη, προσθέστε φωτεινά έπιπλα και διακοσμητικά, όπως λευκές κουρτίνες, γαλάζιους καναπέδες ή κιτρινωπά βάζα, έτσι ώστε να μπορείτε να ισορροπήσετε την εικόνα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Μπορείτε να διακοσμήσετε τους τοίχους σας με απλά διακοσμητικά αυτοκόλλητα βασισμένα στο χρώμα που επιλέξατε. Για παράδειγμα, ένα γαλάζιο χρώμα θα ταιριάξει με λευκά αυτοκόλλητα άνθη.

2. Μαξιλάρια

Είναι μακράν το καλύτερο διακοσμητικό αξεσουάρ που μπορείτε να αγοράσετε. Τα άνετα, αλλά κομψά, μαξιλάρια μπορούν να φωτίσουν το σαλόνι καθώς και τον καναπέ σας. Με βάση τα χρώματα των επίπλων ή των τοίχων, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα μοτίβων, χρωμάτων και υφής που μπορείτε να επιλέξετε.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να αναμίξετε τα χρώματα, αν δεν θέλετε η διακόσμησή σας να είναι πανομοιότυπη. Για παράδειγμα, αν έχετε έναν γκρι καναπέ με γκρι ή λευκά μαξιλάρια, προσθέστε μερικά πορτοκαλί μαξιλάρια για μια ζωηρή πινελιά.




(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

3. Το μέγεθος των επίπλων

Επιλέξτε έπιπλα ανάλογα με το μέγεθος του χώρου του σαλονιού σας. Ακόμα κι αν ένας μεγάλος καναπές προσφέρει περισσότερη άνεση, οι ειδικοί προτείνουν την επιλογή ενός πιο μικρού που δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Ο ίδιος κανόνας ισχύει για τα τραπεζάκια και τις ραφιέρες.



Δείτε επίσης: 20 Vintage Πολυέλαιοι Από Διάφορα Αντικείμενα!


4. Πολυέλαιοι

Αντίκες ή μοντέρνοι, οι πολυέλαιοι είναι τα πιο κομψά στοιχεία του σαλονιού που θα προσθέσουν μια εκλεπτυσμένη και πολυτελή όψη στο χώρο. Επίσης, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε λαμπατέρ, σποτάκια ή κεριά. Για μια ζεστή ατμόσφαιρα, χρησιμοποιήστε επιτοίχια φωτιστικά. Θα βρείτε ποικίλα πανέμορφα σχέδια όπως floral ή ρουστίκ.





5. Καθρέπτες

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν την αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου. Υπάρχουν σε καταπληκτικά σχήματα, μεγέθη και σχέδια για να ταιριάζουν με τις επιθυμίες και το θέμα της διακόσμησης. Μπορείτε να επιλέξετε είτε έναν κυκλικό διακοσμημένο καθρέφτη για κομψή διακόσμηση είτε ένα με μορφή στροβίλου για να ολοκληρώσετε το μοντέρνο ντεκόρ σας.
Τοποθετήστε καθρέφτες κοντά ή μπροστά από το παράθυρο για να φωτίσετε το χώρο.

6. Λουλούδια

Ανεξάρτητα από το χώρο του σαλονιού σας, μικρές ή μεγάλες φτέρες σε γλάστρες και βάζα με λουλούδια δημιουργούν μια φρέσκια και πολύχρωμη ατμόσφαιρα. Ιδανικά θα ήταν να τοποθετήσετε τα μεγάλα πράσινα φυτά στις γωνίες του δωματίου.
Είτε έχετε επιλέξει ένα ανοικτό ή σκούρο χρώμα για τον τοίχο, προσθέστε λουλούδια με χρώματα που είτε ταιριάζουν είτε φωτίζουν το δωμάτιο (ηλίανθοι για ναυτικό μπλε / καφέ τοίχο  ή κόκκινα τριαντάφυλλα για έναν κρεμ).



(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});



7. Ξύλινο δάπεδο

Όπως και το βάψιμο του τοίχου, το πάτωμα αποτελεί σημαντική βάση για την διακόσμησής σας. Το ξύλινο δάπεδο είναι κλασικό, κομψό και μια μεγάλη επένδυση εάν σκοπεύετε να πουλήσετε το σπίτι. Εκτός αυτού, δένει τέλεια με όποιο θέμα διακόσμησής επιλέξετε. Είτε είναι μοντέρνο είτε γραφικό, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ξύλου και χρωμάτων που μπορείτε να επιλέξετε για μια πολυτελή ή φουτουριστική εμφάνιση.

8. Κουρτίνες

Δεν υπάρχει σαλόνι χωρίς κουρτίνες. Επιλέξτε αυτές που δεν έχουν μόνο μια κομψή εμφάνιση, αλλά και αντέχουν περισσότερο όπως το μετάξι ή το βαμβάκι. Αν προτιμάτε κάτι πιο ρουστίκ ή μοντέρνο, μπορείτε να επιλέξετε οριζόντιες ξύλινες περσίδες ή κατακόρυφα στόρια σκίασης αντίστοιχα.

9. Το λιγότερο είναι καλύτερο

Ενώ όλες οι παραπάνω προτάσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο σχεδιασμός σας, να έχετε κατά νου ότι δεν χρειάζεται να προσθέσετε τα πάντα στο σαλόνι. Όσο λιγότερα διακοσμητικά αντικείμενα βάλετε τόσο πιο άνετος και ανοιχτός θα φαίνεται ο χώρος. Επιλέξτε αυτά που ταιριάζουν με την προσωπικότητα και τη διακόσμησή σας.

10. Καθαριότητα

Ναι! Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ξεχωρίζει το σαλόνι σας ανεξάρτητα από το θέμα ή την τάση είναι να το διατηρείτε καθαρό και τακτοποιημένο.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Σπιτικά εκλέρ

Πώς να Διακοσμήσετε με Μαύρες και Άσπρες Ρίγες