1 Γεμιστά αφράτα κρουασανάκια Μπριός απο τις "Συνταγές στα Λί Λά"! | Φτιάξτο μόνος σου - Κατασκευές DIY - Do it yourself

Γεμιστά αφράτα κρουασανάκια Μπριός απο τις "Συνταγές στα Λί Λά"!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και κατασκευές!

Η συγκεκριμένη συνταγή για αφράτα κρουασανάκια είναι μία συνταγή απο τη φίλη Λένα Πάσχου. Όλες τις νοστιμιές αλλά και πολλές συνταγές μπορείτε να βρείτε στην νόστιμη ομάδα της Λίλας Ξαγοράρη "Συνταγές στα Λί Λά"

Κρουασανάκια μπριός με μαρμελάδα ή πραλίνα ή σκέτα ή τα γεμίζετε με ότι σας αρέσει!!Πανεύκολα, αφράτα και νόστιμα!







Υλικά:
600γρ.περίπου αλεύρι γ.ο.χ,
1 φακελάκι μαγιά
200 γρ.γάλα χλιαρό
+1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα χλιαρό επιπλέον
200 γρ. βούτυρο κομματάκια
1 κ.σ. ζάχαρη,
1 κ.γλ.αλάτι.

Εκτέλεση
Στο 1 φλυτζάνι γάλα διαλύουμε τη μαγιά, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και αφήνουμε 10' να ξεκουραστεί.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τη μαγιά που έχει ήδη φουσκώσει και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλά στα χέρια.
Θέλουμε μια ζύμη πολύ αφράτη και βελούδινη.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μισή ώρα περίπου να διπλασιαστεί.
Χωρίζουμε σε δυο κομμάτια, ανοίγουμε κύκλο, κόβουμε στα 8 το κάθε κομμάτι, βάζουμε τη γέμιση της επιλογής μας και τυλίγουμε όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.



Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί  και αφήνουμε πάλι 15'.
Αλοίφουμε με κρόκο αραιωμένο με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 20' στους 200 βαθμούς  Μπορούμε να ψήσουμε στον αέρα και τα δυο ταψιά μαζί.


Καλή επιτυχία!

Δείτε επίσης

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλες τις νέες δημιουργίες και κατασκευές!

Δημοσίευση σχολίου