in , ,

Ένας Εύκολος Τρόπος να Μεταφέρετε Εικόνες σε Κεραμικά

Η μεταφορά εικόνας σε κεραμικά είναι εφικτή και ουσιαστικά δεν χρειαζόμαστε εξεζητημένα εργαλεία ή υλικά. Τον πιο σημαντικό ρόλο τον παίζει η υγρασία του πηλού. Δείτε παρακάτω βήμα βήμα πώς μπορούμε να το κάνουμε.

Η φωτογραφία που θα εκτυπώσετε φροντίστε να είναι στο καθρέφτισμα της, ανάποδα δηλαδή για να αποτυπωθεί σωστά επάνω στην επιφάνεια. Με ένα πρόγραμμα όπως το photoshop ή κάποιο άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα.
Ξεκινήστε με ένα κομμάτι μαλακού πηλού κεραμικής και μια εικόνα από εκτυπωτή inkjet. Το χαρτί εκτύπωσης είναι το κανονικό χαρτί Α4.

Τοποθετήστε την εικόνα με την όψη προς τα κάτω έτσι ώστε το μελάνι να έρχεται σε επαφή με την υγρή πλάκα πηλού. Οι μαλακές πλάκες έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία, επομένως δεν απαιτείται πρόσθετο νερό γιατί μπορεί να δημιουργήσει αποτελέσει πρόβλημα. Πειραματιστείτε για να βρείτε τη βέλτιστη αναλογία νερού προς πηλό.
΄


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τρίψτε το χαρτί στην επιφάνεια της πλάκας για να εξαλείψετε τυχόν θύλακες αέρα που μπορεί να εμποδίσουν τον υγρό πηλό να έλθει σε επαφή με την εκτυπωμένη εικόνα. Αφήστε την εικόνα να παραμείνει σε επαφή με την πλάκα για 30-60 δευτερόλεπτα έως ότου η μελάνη τρέξει επάνω στην επιφάνεια του πηλού.

Σηκώστε μια γωνία για να δείτε εάν το μελάνι έχει μεταφερθεί. Αν ναι, αφαιρέστε το χαρτί από την πλάκα του πηλού. Εάν όχι, αφήστε μερικά δευτερόλεπτα περισσότερο.

Δουλέψτε τον πηλό ενώ είναι ακόμα μαλακός και εύκαμπτος. Εάν φτιάχνετε πλακίδια, κόψτε τα σε μέγεθος. Τοποθετήστε το ίσιο άκρο πάνω στην εικόνα σας καθώς κόβετε, οπότε αν το χέρι σας γλιστρήσει, δεν θα κόψετε την εικόνα σας.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τοποθετήστε ένα λεπτό φύλλο πλαστικού πάνω από την πλάκα και τρίψτε απαλά τις άκρες με το δάχτυλό σας για να παράγετε μια σταθερή τυλιγμένη άκρη χωρίς να παραμορφώσετε την εικόνα.

Εάν προτιμάτε να αφήσετε την πλάκα να στεγνώσει ελαφρώς, τοποθετήστε την σε ένα κομμάτι γυψοσανίδας και καλύψτε με πλαστικό. Για να μην θολώσει την εικόνα σας η υγρασία, στηρίξτε το πλαστικό σε ξυλάκια για να μην έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια.

Μπορείτε εύκολα να χαράξετε την επιφάνεια στο στάδιο της ξήρανσης.

Η μεταβολή του βάθους της χάραξης με μικρή μυτερή άκρη δίνει παχύτερες και λεπτότερες γραμμές.

Μετά τη χάραξη, χρησιμοποιήστε ένα υγρό σφουγγάρι για να σκουπίσετε την επιφάνεια. Αυτό μαλακώνει τις άκρες και αφαιρεί το μελάνι ώστε να έχετε καλή εικόνα.

Εφαρμόστε ένα χρώμα κεραμικής κάθε φορά ξεκινώντας με τα ανοικτότερα χρώματα, δεδομένου ότι μπορείτε να καλύψετε λάθη με πιο σκούρα χρώματα. Ψήστε τον πηλό για να περάσετε τα χρώματα στην επιφάνεια.

Μπορείτε να ψήσετε τον πηλό ανάμεσα σε κάθε μια εφαρμογή χρώματος ή ταυτόχρονα πριν από το ψήσιμο. Μετά, εφαρμόστε ένα μαύρο υπόστρωμα για κεραμικα σε ολόκληρη την επιφάνεια για να γεμίσετε όλες τις γραμμές.

Σκουπίστε την περίσσεια με ένα σφουγγάρι.

Για να προστατέψετε την εικόνα περάστε ένα προστατευτικό διαφανές βερνίκι ειδικό για κεραμικές επιφάνειες.

Πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης – 65 ιδέες για διακοσμητικά με πηλό που στεγνώνει μόνος του.

Δείτε επίσης – 35 Εξαιρετικές ιδέες για κοσμήματα απο πηλό που στεγνώνει μόνος του.

Δείτε επίσης – Πώς να φτιάξουμε φανταστικά βάζα κηροπήγια με πηλό + 26 φοβερές ιδέες!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Χειροτέχνικα 2017- το σπουδαιότερο festival για τη χειροτεχνία και το Do-It-Yourself πλησιάζει!

Πώς να φτιάξουμε μοναδικά μαξιλαράκια Φιόγκους! Οδηγίες βήμα-βήμα!