1 Ρώσικα πιτάκια με γέμιση από γιαούρτι | Φτιάξτο μόνος σου - Κατασκευές DIY - Do it yourself

Ρώσικα πιτάκια με γέμιση από γιαούρτι

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και κατασκευές!

Τη συγκεκριμένη συνταγή τη βρήκαμε στη σελίδα sugarbreads και φυσικά μας τράβηξε την προσοχή με τη νοστιμιά της αλλά και την απλότητα της. Φυσικά εαν κάποιος έχει ασχοληθεί με ζύμες γενικότερα, σίγουρα θα γνωρίζει οτι οι ρώσικες συνταγές είναι βρίσκονται στις υψηλότερες θέσεις!



ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Τα πιτάκια αυτά στα ρώσικα ονομάζονται Shanezhki , πολύ νόστιμα και εύκολα στην εκτέλεση!

Συστατικά:

Για τη ζύμη :
κρέμα γαλακτος-1 φλιτζάνι (10 %)
ξηρή μαγιά-10 g μαγιά
αλάτι ( πρέζα )
3 κρόκοι αυγών
ζαχαρί -2 κουταλιές της σούπας
βούτυρο- 50 γρ
αλεύρι 3 φλιτζάνια (περίπου)



Ξινή κρέμα για τη γέμιση:
6 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1 αυγό για επάλειψη


Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε από όλα τα υλικά μια μια απαλή ζύμη χωρίς να κολλάει, καλύπτουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για μια ωρίτσα να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί.
Μετά κόβουμε τη ζύμη σε ίσα μέρη ( 12 τεμάχια ) .
Φτιάχνουμε 12 μπαλίτσες. Τις βάζουμε σε ένα ταψί, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε μερικά λεπτά. Μετά από αυτό, περνούμε ένα ποτήρι, βουτάμε το με το κάτω μέρος του σε αλεύρι και πατάμε κάθε σφαίρα της ζύμης για να κάνει το αυλάκι. Αμέσως μετά βάζουμε την γέμιση. Χτυπάμε ένα αυγό και προσθέτουμε λίγο νερό
Απλώνουμε πάνω στα πιτάκια.

Ψήνουμε στους 170 – T – 180 * μέχρι να είναι έτοιμο ( περίπου 20 λεπτά ) .

Δείτε επίσης - Γρήγορα και πανεύκολα τυροπιτάκια με μπέικον χωρίς γέμιση!

Δείτε επίσης - Τα πιό απαλά και αφράτα ζαμπονοτυροπιτάκια - λουλουδάκια!

Δείτε επίσης - 30 μοναδικά σχέδια για ζύμες

Δείτε επίσης

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλες τις νέες δημιουργίες και κατασκευές!

Δημοσίευση σχολίου