in ,

Σοκολατένια Μακαρόν

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα σπιτικά σοκολατένια μακαρόν που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.



Υλικά για τα μακαρόν:
90γρ. ασπράδια αυγών
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
56γρ. ζάχαρη
65γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
156γρ. ζάχαρη άχνη
20γρ. κακάο σκόνη
Για τη γκανάς σοκολάτας:
300γρ. μερέντα
235 ml κρέμα γάλακτος

Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη, τα αλεσμένα αμύγδαλα και το κακάο. 
Κοσκινίστε το μείγμα 3 φορές για να απομακρύνεται τυχόν σβώλους. 

Προσθέστε τα ασπράδια και το αλάτι σε ένα μίξερ και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει λευκό και αφρώδες μείγμα.

Προσθέστε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και αναμείξτε σε υψηλή ταχύτητα για 2 λεπτά.  Προσθέστε το μισό του κοσκινισμένου μείγματος στα ασπράδια αυγών και απαλά ανακατέψτε μαζί.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Προσθέστε το υπόλοιπο κοσκινισμένο μείγμα και ανακατέψτε έως ότου η συνοχή μοιάζει με λάβα.

Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.  Με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής κάντε δίσκους με το μείγμα.

Χτυπήστε ελαφρά το ταψί πάνω στην επιφάνεια εργασίας για να απομακρύνετε τυχόν φυσαλίδες αέρα και αφήστε τα για 30 λεπτά – 1 ώρα για να σχηματίσουν κρούστα.

Ψήστε στους 170 βαθμούς C για 10-15 λεπτά.

Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα βγάλετε από το αντικολλητικό χαρτί.

Ρίξτε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και αφήστε να πάρει μια βράση.

Ρίξτε τη μερέντα και ανακατέψτε καλά.

Γεμίστε τα μακαρόν με τη γκανάς σοκολάτας.

Πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης – Φλούδες εσπεριδοειδών με σοκολάτα!

Δείτε επίσης – Τούρτα ψυγείου με μωσαϊκό και κρέμα σοκολάτα-βανίλια

Δείτε επίσης – Διακοσμητικά φύλλα απο σοκολάτα! Μια εξαιρετική ιδέα διακόσμησης για γλυκά.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Παγωμένο Γλυκό με 4 Υλικά Χωρίς Ψήσιμο

Τοίχοι Γκαλερί σε 30 Μοντέρνα Σαλόνια