in ,

Πως να Φτιάξετε Καραβάκια με Θαλασσόξυλα – Οδηγίες!

Θαυμάζοντας τις κατασκευές από θαλασσόξυλα που έχετε δει σε περιοδικά, στο Pinterest και σε κάποια καταστήματα σιγουρά θα ζηλέψατε αυτά τα πανέμορφα καραβάκια. Αν θέλετε να δοκιμάσετε να τα φτιάξετε θα χρειαστείτε λίγο χρόνο και αρκετή υπομονή καθώς θα δουλεύετε με μικροσκοπικά πριτσίνια και βίδες. Και το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται κανένα ράψιμο για να ολοκληρώσετε την κατασκευή σας.



Υλικά
Κομμάτια υφάσματος, ελαφρώς χοντρό ύφασμα θα κρατήσει το σχήμα των πανιών καλύτερα
Σπάγκος
Ξυλόκολλα
Σκληρυντικό υφάσματος
Θερμοκολλητικό  πιστόλι
Χαρτί για το σχέδιο των πανιών
Βίδες με μάτι  (1,2 εκατοστα)
Πριτσίνια με κούμπωμα (3 χιλιοστά)
Εργαλεία για πριτσίνια
Ψαλίδι
Δύο θαλασσόξυλα, ένα για το σκάφος και ένα για το ιστίο


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Οδηγίες

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

1) Ανοίξτε μια τρύπα στο κέντρο του θαλασσόξυλου (σκάφος) ώστε να χωράει το ιστίο. Βάλτε ξυλόκολλα, σπρώξτε το ιστίο και αφήστε να στεγνώσει.

2) Με ένα μολύβι σχεδιάστε στο χαρτί τα δύο πανιά (τρίγωνο με ορθή γωνία. Κολλήστε το πάνω στο ύφασμα και κόψτε τα πανιά. Περάστε το σκληρυντικό κατά μήκος των άκρων των πανιών υφάσματος, για να αποφευχθεί το ξέφτισμα με το πέρασμα του χρόνου.

3) Ανοίξτε μικροσκοπικές οπές στις γωνίες των πανιών και περάστε τα πριτσίνια. Ο τρόπος  εφαρμογής τους διαφέρει ανάλογα με τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι παρόμοιο και θα βοηθήσει στο να αποφευχθεί το σχίσιμο του υφάσματος και να διατηρηθεί το σχήμα τους.

4) Κοντά στην κορυφή του ξύλινου ιστίου, αφήνοντας αρκετό χώρο για να κολλήσετε μια σημαία αργότερα, βιδώστε τη βίδα με το μάτι (χρησιμοποιήστε μια πένσα για να τη βιδώσετε αν χρειαστεί}. Βάλτε βίδες κοντά στη βάση του ιστίου και στα άκρα του σκάφους. Κόψτε ένα κομμάτι σπάγκου μήκους περίπου 10 εκατοστών, περάστε τον μέσα από την οπή στην κορυφή του μεγάλου πανιού και από τη βίδα και δέστε έναν κόμπο για να τα ασφαλίσετε μαζί. Επαναλάβετε τη διαδικασία για τη δεύτερη βίδα στη βάση του ιστίου και την τρίτη βίδα στο άκρο του σκάφους.

Συνδέστε το άλλο μικρό πανί στην αντίθετη πλευρά του ξύλινου ιστίου με μια βίδα ελαφρώς κάτω από το άλλο πανί. Κόψτε τα περισσεύματα σπάγκου, αφήνοντας περίπου μισό εκατοστό περιθώριο και βάλτε λίγο σκληρυντικό για να αποφευχθεί το ξέφτισμα.

5) Κόψτε 5-7 μικρά τριγωνικά κομμάτια υφάσματος. Κόψτε αρκετό σπάγκο ώστε να φθάνει από την κορυφή του ιστού προς τη βίδα του σκάφους έχοντας ως περιθώριο 10 εκατοστά σπάγκου.

Σε μια επίπεδη επιφάνεια, βάλτε ένα τριγωνικό κομμάτι υφάσματος και περάστε στη βάση του από πάνω το κομμάτι σπάγκο. Βάλτε κόλλα με το πιστόλι και κυλήστε το άκρο του υφάσματος γύρω από το σπάγκο για να κολλήσει σφιχτά. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία  με τα υπόλοιπα κομμάτια υφάσματος.

6) Περάστε το σπάγκο με τα σημαιάκια  μέσα από την πάνω βίδα του μεγάλου πανιού και δέστε με κόμπο. Περάστε το άλλο άκρο στη βίδα του σκάφους, αφήστε λίγο χαλαρά το σπάγκο και δέστε με κόμπο.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

7) Κόψτε ένα τρίγωνο κομμάτι υφάσματος για τη σημαία και κολλήστε την στην κορυφή του ιστίου.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

DIY Χάρτινα Μανιτάρια

50 υπέροχες καλοκαιρινές διακοσμήσεις σε φυσικά χρώματα και φυσικά υλικά!