Μια εύκολη συνταγή πορτοκαλόπιτας από τη Σικελία οπού η ιδιαιτερότητά της είναι ότι το πορτοκάλι γίνεται πουρές μαζί με τη φλούδα. Έχει γλυκιά μυρωδιά, είναι μαλακή και σιροπιαστή με επικάλυψη μαρμελάδα πορτοκαλιού.
Υλικά για πίτα με διάμετρο 22/24:
1 πορτοκάλι
300γρ. αλεύρι τύπου 00
250γρ. ζάχαρη
100 ml γάλα
100 ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μαρμελάδα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
- Πλύνετε προσεκτικά το πορτοκαλί και κόψτε το σε κομμάτια μαζί με τη φλούδα.
- Ανακατέψτε το πορτοκαλί σε ένα μίξερ μέχρι να γίνει πουρές.
- Σε ένα μπολ, ρίξτε το γάλα, το λάδι, το πορτοκαλί πουρέ, τα αυγά και ανακατέψτε με το μίξερ
- Ρίξτε τη ζάχαρη και συνεχίσει να δουλεύετε το μείγμα με αυγοδάρτη μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
- Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ρίξτε το στο μείγμα. Συνεχίστε να ανακατεύετε για να μη σβολιάσει.
- Καλύψτε τη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.
- Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 40 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο). Η πορτοκαλόπιτα θα πρέπει να είναι καλά ψημένη και να ροδίζει.
- Μετά από περίπου 30 λεπτά ελέγξετε με μια οδοντογλυφίδα το κέντρο της πίτας. Αν είναι στεγνό είναι έτοιμη, διαφορετικά συνεχίστε το ψήσιμο.
- Βγάλτε τη πορτοκαλόπιτα, αφήστε τη να κρυώσει και βάλτε τη σε μια πιατέλα.
- Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι μέχρι να γίνει υδαρή. Με ένα πινέλο αλείψτε με τη μαρμελάδα το πάνω μέρος της πορτοκαλόπιτας. Σερβίρετε σε φέτες.
Πηγή φωτογραφίας
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο