in ,

Διακοσμητικός Κάκτος από Χαρτόνι

Οι κάκτοι είναι μία από τις μεγαλύτερες σχεδιαστικές τάσεις του 2017. Εάν δεν προλαβαίνετε να φροντίζετε έναν αληθινό κάκτο, τότε με λίγα υλικά χειροτεχνίας μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας κάκτο και να διακοσμήσετε μοντέρνα το σπίτι σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως διακοσμητικό για το καθιστικό ή το γραφείο. Ενναλακτικά, μπορείτε να ανοίξετε μερικές τρύπες και να κρεμάσετε τα κοσμήματά σας.

Υλικά:
Άδεια και καθαρή κονσέρβα τροφίμων
Χαρτόνι
Χρώματα
Μαρκαδόροι και διακοσμητικό χαρτί για επιπλέον λεπτομέρειες (προαιρετικά)
Χαρτί Αφής (tissue paper) ή ψεύτικα λουλούδια
Κοπίδι ή ψαλίδι
Γυαλόχαρτο

1) Σχεδιάστε τον κάκτο στο χαρτόνι. Μπορείτε είτε να κάνετε το σχήμα ή να βρείτε μια εικόνα στο διαδίκτυο.

2) Κόψτε τα κομμάτια του κάκτου με το κοπίδι ή το ψαλίδι.

3) Χρωματίστε τη μια πλευρά του κάκτου και αφήστε το να στεγνώσει. Γυρίστε από την άλλη πλευρά, χρωματίστε και αφήστε να στεγνώσει πάλι. Μπορείτε να προσθέσετε λεπτομέρειες χρησιμοποιώντας μαρκαδόρους και να κάνετε τρύπες για να κρεμάσετε κοσμήματα, αν θέλετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

4) Πάρτε την κονσέρβα, μαρκάρετε το καπάκι στο γυαλόχαρτο και κόψτε ένα δίσκο.

5) Διακοσμήστε την κονσέρβα χρησιμοποιώντας χρώματα ή διακοσμητικό χαρτί.

6) Συναρμολογήστε τον κάκτο ενώνοντας μέσω της εγκοπής τα δύο κομμάτια μαζί. Μαρκάρετε με ένα μολυβί ένα σταυρό στο γυαλόχαρτο στο σημείο που θα μπει ο κάκτος.

7) Κόψτε κατά μήκος του σταυρού το γυαλόχαρτο με το κοπίδι ή το ψαλίδι. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον κάκτο σε γραφείο ανοίξτε εγκοπές για χάρακα, στυλό και μολύβια κ.λπ.

8) Αν θέλετε μεγαλύτερη σταθερότητα στον κάκτο προσθέστε μερικές πέτρες στην κονσέρβα. Στη συνέχεια, κολλήστε το καπάκι από το γυαλόχαρτο με ένα θερμοκολλητικό πιστόλι. Περάστε τον κάκτο στο καπάκι και κολλήστε τον.

9) Προσθέστε τα λουλούδια στον κάκτο. Μπορείτε είτε να κολλήσετε ψεύτικα λουλούδια είτε να τα φτιάξετε στρίβοντας τετράγωνα κομμάτια από το χαρτί αφής και μετά να τα κολλήσετε.

Μπορείτε να διακοσμήσετε τον κάκτο με χρώματα νέον ή μεταλλικά, floral σχέδια ή να κάνετε μονοτονία χρωματίζοντας τον κάκτο και την κονσέρβα με το ίδιο χρώμα. Επίσης, για πιο δυνατή εκδοχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεπτό MDF και πριόνι για το σχήμα κάκτου.

Πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης – Φτιάξτε Κάκτους με Παπιέ Μασέ

Δείτε επίσης – Ζωγραφίστε κακτόκηπους πάνω σε άδεια γυάλινα μπουκάλια!

Δείτε επίσης – Δείτε τις πιο Εκκεντρικές και Ιδιαίτερες Ταπετσαρίες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

15 Ιδέες Διακόσμησης σε Μαύρη Απόχρωση

4o Crop απο το αγαπημένο μας Scraps n Pieces!! Κλήρωση και για μια θέση Δωρεάν!!