in ,

Πως να Φτιάξετε Πέτρες Mandala

Οι Πέτρες Mandala είναι η τελευταία τάση στον κόσμο της χειροτεχνίας. Τα πολύχρωμα διάστικτα σχέδια μαγνητίζουν τα βλέμματα και εντυπωσιάζουν. Μέχρι τώρα τις θαυμάζατε στο διαδίκτυο αλλά τώρα μπορείτε να τις φτιάξετε χωρίς να χρειάζονται ειδικές δεξιότητες ή να είσαστε ένας ταλαντούχος ζωγράφος. Δεν είναι τόσο δύσκολο να ζωγραφίσετε κουκίδες. Με μερικές απλές συμβουλές και κόλπα θα τις δημιουργήσετε σε χρόνο μηδέν!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Χρώματα και πινέλα:

Ιδανικά είναι τα ακρυλικά χρώματα αραιωμένα με νερό. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η σωστή πυκνότητα του χρώματος. Αν το χρώμα είναι πολύ παχύ ή σε μορφή πάστας, θα πρέπει να προσθέσετε περισσότερο νερό.
Δοκιμή: Ρίξτε μια σταγόνα χρώμα σε ένα κομμάτι χαρτί. Αν είναι αρκετά υδαρό η σταγόνα θα δημιουργήσει  ένα στρογγυλεμένο σχήμα από μόνη της. Αν το χρώμα είναι πολύ παχύ, είναι πολύ δύσκολο να κάνετε μικρές λεπτομέρειες ή σταθερές γραμμές.

Χρησιμοποιήστε μυτερά στρογγυλά πινέλα με συνθετικές τρίχες γιατί δουλεύονται καλύτερα με τα ακρυλικά χρώματα. Οι συνθετικές τρίχες είναι ιδανικές για να ζωγραφίσετε μικρές λεπτομέρειες και να έχετε το μέγιστο έλεγχο του χρώματος. Για τις μικρές λεπτομέρειες συστήνεται το μέγεθος 0 και για μεγαλύτερες κουκίδες το μέγεθος 2.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Συμβουλή: Μερικές φορές τα πινέλα έχουν ένα αιχμηρό άκρο όταν τα αγοράζετε, αλλά χάνουν το σχήμα τους με την πρώτη πλύση. Αυτό είναι επειδή οι τρίχες είναι βουτηγμένες σε άμυλο και ξηραμένες, για να προστατεύετε το σχήμα, μέχρι να χρησιμοποιηθεί το πινέλο. Μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα του ότι στη μέση της παρακάτω εικόνας. Ρίξτε μια καλή ματιά στις τρίχες, πριν αγοράσετε ένα πινέλο. Οι τρίχες δεν θα πρέπει να μένουν ενωμένες. Αν το κάνουν, το πινέλο δεν είναι κατάλληλο.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πινέλα για νυχιά και να
δημιουργήσετε ευκολά τις μικρές λεπτομέρειες (λευκές κουκίδες) με
εργαλεία για βούλες (dotting tools).

Οι πέτρες:

Μπορείτε να βρείτε κατάλληλες πέτρες σε μια πετρώδη παραλία ή ποτάμι. Η επιφάνεια τους είναι πολύ ομαλή και τέλεια για ζωγραφική.

Στρογγυλεμένες, επίπεδες πέτρες είναι ιδανικές για σχέδια Mandala.
Καθαρίστε τις πέτρες σας με σαπουνόνερο. Δεν χρειάζεται να εφαρμόσετε
ένα αστάρι ή ένα στρώμα διαφανές βερνίκι, αλλά μπορεί να κάνει τη
ζωγραφική πιο εύκολη.

Οδηγίες κατασκευής:

Για το υπόβαθρο του σχεδίου χρησιμοποιήστε ένα σκούρο χρώμα (σε αυτή την περίπτωση μαύρο) για να ζωγραφίσετε ένα στρογγυλεμένο σχήμα. Πάρτε το χρόνο σας με το σχήμα και προσπαθήστε να το κάνετε όσο το δυνατόν ομοιόμορφο. Αφήστε λίγο χώρο στις πλευρές της πέτρας, διότι το σχέδιο Mandala θα είναι μεγαλύτερο από το υπόβαθρο.

Περιμένετε μέχρι το σκούρο χρώμα να στεγνώσει και ζωγραφίστε μια μεγάλη, λευκή κουκίδα ακριβώς στο κέντρο. (Προφανώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά χρώματα για αυτό το μοτίβο.)

Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε με την πρώτη σειρά. Κυκλώστε τη μεγάλη κουκίδα με πολλές μικρές, λευκές κουκίδες περίπου ίδιου μεγέθους και ομοιόμορφα κατανεμημένων.

Ξεκινήστε τη δεύτερη σειρά των κουκκίδων με το ανοικτότερο χρώμα σας. Τοποθετήστε τις κουκίδες μεταξύ των κουκίδων της προηγούμενης σειράς. Είναι σημαντικό για αργότερα να αφήσετε ένα μικρό κενό μεταξύ όλων των κουκκίδων της σειράς.

Οι κουκίδες θα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερες και πιο σκούρες σε κάθε επόμενη σειρά.

Για το σχέδιο αυτό επιλέχθηκαν αποχρώσεις του μωβ. Το ανοικτότερο χρώμα θα πρέπει να είναι πολύ ανοικτό. Προσθέστε μία ή δύο σταγόνες από ένα πιο σκούρο χρώμα  για κάθε νέα σειρά. Είναι σημαντικό να αφήσετε μια μικρή ποσότητα κάθε απόχρωσης για αργότερα.

Τα κενά μεταξύ των κουκκίδων πρέπει επίσης να είναι λίγο μεγαλύτερα με κάθε σειρά.

Ζωγραφίστε τις κουκίδες της προτελευταίας σειράς κοντά στην άκρη του υποβάθρου. Αν έχετε ξεμείνει από υπόβαθρο σε ορισμένα σημεία, απλά εφαρμόστε ξανά λίγο σκούρο χρώμα για να εξομαλύνετε το σχήμα.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ζωγραφίστε τις κουκίδες της τελευταίας σειράς στη μέση της άκρης του υποβάθρου.

Τώρα μπορείτε να συμπληρώσετε τα μικρά κενά μεταξύ των μεγαλύτερων κουκίδων με μικρές, λευκές τελείες εκτός της πρώτης και της τελευταίας σειράς.  Χρησιμοποιήστε το μικρότερο πινέλο σας.

Προκειμένου να αυξήσετε τη διαβάθμιση των αποχρώσεων και να προσθέσετε βάθος στο σχέδιο, ζωγραφίστε μικρότερες κουκίδες στις κουκκίδες κάθε σειράς εκτός της πρώτης. Επιλέξτε πάντα την απόχρωση της προηγούμενης σειράς όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Αν η αντίθεση μεταξύ των αποχρώσεων είναι πολύ μικρή, προσθέστε λίγο λευκό χρώμα σε κάθε απόχρωση.

Μπορείτε να προσθέσετε μικρές λεπτομέρειες στην άκρη του σχεδίου σας. Ο ευκολότερος τρόπος είναι μια ευθεία γραμμή με διαφορετικού μεγέθους κουκίδες. Ξεκινήστε με μια μεγαλύτερη που ακολουθούμενη από τρεις μικρότερες. Από το κέντρο του σχεδίου φανταστείτε μια ευθεία γραμμή προς την άκρη. Ακολουθήστε τη γραμμή όταν προσθέτετε τις μικρές λεπτομέρειες για να αποφύγετε ακανόνιστα σχήματα.

Τέλος, προσθέστε μικρές ανοιχτόχρωμες κουκίδες στις κουκίδες της
τελευταίας σειράς. Για προστασία περάστε μια στρώση από διαφανές
βερνίκι, αν θέλετε.

Πηγή φωτογραφιών

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.9 / 5. Αξιολογήσεις: 8

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πως να Φτιάξετε Κηρόχαρτο

Πώς να φτιάξετε κονσερβοκούτια με πρόσωπο!