in

Τα πιο Ιδιαίτερα Ξύλινα Πατώματα που θα σας Ενθουσιάσουν

Όταν ακούτε για ξύλινα πατώματα συνήθως σας έρχονται στο μυαλό 2-3 συγκεκριμένα είδη πατώματος που συναντάτε στα περισσότερα σπίτια. Ωστόσο υπάρχουν πολλά διαφορετικά ξύλινα πατώματα που αν και δεν είναι τόσο διαδεδωμένα είναι εξίσου όμορφα και πολύ ξεχωριστά.

Κορμοί δέντρων

Πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιαίτερα και όμορφα ξύλινα πατώματα. Ο συγκεκριμένος τύπος ξύλινου πατώματος κέρδισε στα βραβεία Περιβαλλοντικής Δεξιοτεχνίας και για να φτιατεί χρησιμοποιείται 100% αυθεντικό ξύλο. Δεν θα ταίριαζε φυσικά σε ένα μοντέρνο σπίτι αλλά θα μπορούσε πιο εύκολα να χρησιμοποιηθεί σε σπίτια με πιο κλασική διακόσμηση.

Κουτιά κρασιών

Το συγκεκριμένο ξύλινο πάτωμα μπορεί ο καθένας να το δημιουργήσει έχοντας τα κατάλληλα εργαλεία και διάθεση. Είναι το ιδανικό πάτωμα για μια βιβλιοθήκη ή ακόμα και για ένα κελάρι με κρασιά (που στην Ελλάδα είναι σπάνιο). Με τη σωστή διακόσμηση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και στην κουζίνα σας αλλά καλό θα ήταν η υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου να είναι μίνιμαλ με λίγα vintage χαρακτηριστικά.

Χειροποίητα κεραμίδια

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πρόκειται για μία συλλογή που κυκλοφορεί με το όνομα ‘Enigma Wood Tile Collection’ του Jamie Beckwith. Αυτά τα χειροποίητα κεραμίδια είναι μια σύγχρονη εκδοχή της παραδοσιακής διακόσμησης. Με πάνω από 16 μοντέλα μπορείτε να επιλέξτε το σχέδιο που ταιριάζει καλύτερα στο σπίτι σας. Στο σωστο χρώμα και σχήμα, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ένα πιο μοντέρνο σπίτι με μερικές κλασικές και vintage πινελιές.

Πολύχρωμο παρκέ

Αυτό το πάτωμα είναι ιδανικό για παιδικά δωμάτια. Πρόκειται για πάτωμα που ταιριάζει σε μοντέρνα διακόσμηση και μπορείτε να το βρείτε και σε μονόχρωμα σχέδια.

Tip: Τα πατώματα παρκέ καθαρίζονται μόνο με ηλεκτρική σκούπα και νωπά πανιά. Αν πάνω στο παρκέ σας δημιουργηθούν στίγματα από τακούνια και μικρογρατζουνιές, μπορείτε να τα καθαρίσετε με μαλλί χάλυβα (θα το βρείτε σε μαγαζί με καθαριστικά) αλλά και κερί για πατώματα.

Marbelous ξύλινο πάτωμα

Το συγκεκριμένο ξύλινο πάτωμα έχει αποκτήσει αυτούς τους υπέροχους χρωματισμούς ύστερα από μία συγκεκριμένη διαδικασία με την οποία περνάει χρώμα πάνω σε ξύλο.  Μπορείτε να το κάνετε σε οποιοδήποτε ξύλινο πάτωμα σε ό,τι σχέδιο θέλετε εσείς, αλλά θα χρειαστείτε τη βοήθεια κάποιου ειδικού για να πετύχετε τέλειο αποτέλεσμα.

Καμπυλωτό πάτωμα

Αυτό το υπέροχο κυματιστό πάτωμα θα το βρείτε σε διάφορες ποικιλίες ξύλου όπως δρυς, τέφρα, κερασιά, σφενδάμι ή καρυδιά. Ο συγκεκριμένος τύπος πατώματος δίνει χαρακτήρα στον χώρο σας με τον πιο διακριτικό τρόπο.

Animal print 

Αν είστε φαν των animal print σχεδίων τότε θα ενθουσιαστείτε με αυτό το ξύλινο πάτωμα. Θυμίζει το δέρμα κροκόδειλου αλλά δεν απαιτεί τη θυσία κανενός ζώου για να φτιαχτεί.

Παζλ 

Το πάτωμα παζλ είναι ίσως το πιο παιχνιδιάρικο ξύλινο πάτωμα που έχουμε δει. Τα παιδάκια σας θα ενθουσιαστούν με αυτήν την ιδέα αλλά και εσείς θα νιώσετε και πάλι παιδιά τοποθετώντας το στον χώρο σας.

via spirossoulis

Δείτε επίσης – Πάτωμα για τη βεράντα σας απο παλέτες!!!

Δείτε επίσης – 3D πατώματα μετατρέπουν το πάτωμα σε ωκεανό!

Δείτε επίσης – Τεχνική του Ξασπρίσματος σε ξύλο (shabby chic)

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

PROMCO – εξελιγμένα προϊόντα χρώματος και τεχνοτροπίες νερού (κατηγορίας DIY) – Pure & Original paints

Πώς να Φτιάξετε Αλόγα από Χαρτόνι – Σχέδιο – Οδηγίες!