in ,

Πως να Φτιάξετε ένα Χαλί Cookie Monster

Φτιάξτε ένα μοναδικό χαλί εμπνευσμένο από το μπισκοτοτέρας του Μάπετ Σόου. Μπορείτε να επιλέξετε διάφορα άλλα χρώματα και τους αγαπημένους χαρακτήρες σας. Είναι ιδανικό δώρο για τα παιδιά και εκπληκτικά εύκολο στην κατασκευή του!

1) Για να φτιάξετε το δικό σας χαλί τέρας θα χρειαστείτε 1 μέτρο μπλε ύφασμα απομίμηση γούνας, ένα πακέτο λευκά νήματα και δύο μαύρα κουμπιά για τα μάτια. Προαιρετικά, θα χρειαστείτε απομίμηση δέρματος για να καλύψετε τη βάση του χαλιού.

2) Ξεκινήστε μαρκάροντας το χέρι σας σε ένα κομμάτι λευκό χαρτί. Στη συνέχεια, σχεδιάστε πάνω στο χέρι ένα σχήμα χεριού με μικρότερα και φαρδύτερα δάχτυλα. Κόψτε το σχήμα με το ψαλίδι.

3) Διπλώστε το ύφασμα στη μέση με τη γούνα στο εσωτερικό του διπλώματος.

Με το χάρτινο χέρι μαρκάρετε το περίγραμμα του χεριού και το υπόλοιπο σώμα του τέρατος πάνω στο ύφασμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Επειδή το ύφασμα είναι διπλωμένο στη μέση φτιάξτε το μισό του σχεδίου.

4) Αφού καταλήξετε με το σχήμα χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό κοπίδι χειροτεχνίας για να κόψετε προσεκτικά το ύφασμα. Κόψτε επιμελώς τα σημεία με λεπτομέρειες όπως τα δάχτυλα.

5) Αφού κόψετε τη μία πλευρά του σχεδίου, γυρίστε την και διπλώστε την πάνω στο άλλο μισό του υφάσματος. Αυτή τη φορά η γούνα θα είναι στο εξωτερικό του διπλώματος.

Τώρα μπορείτε να κόψετε την άλλη πλευρά του τέρατος χρησιμοποιώντας τη προηγουμένη ως οδηγό.

6) Με τις δύο πλευρές του χαλιού κομμένες , ξεδιπλώστε τη γούνα και ελέγξτε το σχέδιο σας. Τώρα μπορείτε να διορθώσετε τα κοψίματα ή να καθαρίσετε τυχόν χαλαρά κομμάτια υφάσματος.

7) Πάρτε την μια άκρη του νήματος και αρχίστε να το τυλίγετε σφικτά γύρω από τα δάκτυλά σας μέχρι να έχετε ένα μάτσο. Στη συνέχεια, τυλίξτε το νήμα γύρω από το μάτσο μέχρι να φτιάξετε ένα πιο σφαιρικό σχήμα. Όταν μάτι γίνει λίγο μεγαλύτερο από μια μπάλα του γκολφ φτιάξτε το άλλο μάτι.

Για να μην ξηλωθεί το μάτι μετά το τύλιγμα, περάστε το τέλος του νήματος κάτω από το προηγούμενο τύλιγμα και τραβήξτε σφιχτά.

8) Με μια βελόνα και άσπρη κλωστή κάντε μερικές ραφές μέσα από τα μάτια, γύρω από το τέλος του νήματος και γύρω από ολόκληρο το μάτι για να ασφαλίσετε τις περιελίξεις του νήματος.

9) Με άσπρη κλωστή ράψτε τα μαύρα πλαστικά γυαλιστερά κουμπιά πάνω σε κάθε βολβό του ματιού.

10) Ράψτε κάθε μάτι στο κεφάλι με χοντρή άσπρη κλωστή κεντήματος. Μετά ράψτε τα μάτια μαζί για περισσότερη σταθερότητα.

Επειδή το τέρας είναι λίγο τρελούτσικο τοποθετήσετε τα μάτια λίγο σταυρωτά.

11) Για το κεφάλι χρησιμοποιήστε εύκαμπτο αφρώδες υλικό.

Κόψτε ένα κύκλο στο σχήμα του κεφαλιού.  Στη συνέχεια κόψτε ένα μικρότερο κύκλο και κολλήστε τους με κόλλα σπρέι για να φτιάξετε τη μαλακή δομή του κεφαλιού.

Τέλος, κολλήστε τη δομή στη μέσα πλευρά του υφάσματος με την κόλλα σπρέι.

12) Προαιρετικά για περισσότερη ευστάθεια τοποθετήστε απομίμηση δέρματος στη βάση του χαλιού. Βάλτε το χαλί πάνω στο δέρμα και κόψτε κατά μήκος του περιγράμματος χρησιμοποιώντας το κοπίδι χειροτεχνίας.  Κολλήστε το δέρμα με την κολλά σπρέι.

13) Φουντώστε τη γούνα γύρω από τις άκρες, ψαλιδίστε τη γούνα αν χρειάζεται και κόψτε τυχόν περίσσεια δέρματος.

14) Τι θα ήταν το τερατάκι σας χωρίς τα μπισκότα του; Για να τα φτιάξετε πάρτε ένα κομμάτι μπεζ γούνα αρνάκι και ένα μεγάλο ρηχό πιάτο και μαρκάρετε το περίγραμμα του στη μέσα  πλευρά της γούνας.  Κόψτε δύο πανομοιότυπους κύκλους.

15) Με την μέσα πλευρά στραμμένη προς τα έξω, τοποθετήστε τους κύκλους τον ένα πάνω στο άλλο και ράψτε τους κατά μήκος της ένωσης.

Αφήστε ένα άνοιγμα για να γυρίσετε το μέσα έξω.

16) Για τα κομματάκια σοκολάτας κόψτε ακανόνιστα κυκλικά σχήματα από σκούρο καφέ βελουτέ ύφασμα.

17) Με κόλλα υφάσματος τοποθετήστε και πιέστε τα κομματάκια στο μπισκότο.

18) Μόλις η κόλλα στεγνώσει, ράψτε κάθε κομματάκι σοκολάτας πάνω στο μπισκότο.

19) Πάρτε φύλλα πολυεστερικής βάτας, κόψτε τα κυκλικά και γεμίστε τα μπισκότα.

20) Μόλις γεμίσετε τα μπισκότα, κλείστε τα ράβοντας με μπεζ κλωστή.

Το χαλί σας είναι έτοιμο για να απολαύσετε τη ζεστασιά του.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

DIY Ανθοστήλη στον αέρα από Φλυτζάνι

31 Τρόποι για να Εκθέσετε τις Φωτογραφίες σας