in , ,

Πώς να φτιάξετε Υποκατάστατα Πολυμερικού Πηλού με υλικά που έχετε στο σπίτι! 4 είδη πηλού!

Έχετε κουραστεί να τρέχετε κάθε λίγο στα καταστήματα με είδη χειροτεχνίας για πολυμερικό πηλό; Τώρα μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας πηλούς για να τον υποκαταστήσετε, χρησιμοποιώντας απλά οικιακά υλικά. Ξηραίνονται εύκολα με τον αέρα και δεν χρειάζονται φούρνο. Με τη σωστή παρασκευή και χρήση μπορείτε να φτιάξετε πολλές κατασκευές.

1) Πηλός με κόλλα και κορν φλάουρ

Χρησιμοποιήστε αυτή τη συνταγή ως σπιτική έκδοση του πηλού. Συμπεριφέρεται σαν τον πολυμερικό πηλό αλλά μπορεί να συρρικνωθεί έως και 30% κατά βάρος, όχι σε όγκο. Οπότε πρέπει να το λάβετε υπόψη στις κατασκευές σας.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Υλικά:
Περίπου ¾ κούπας ανά παρτίδα λευκή μη τοξική κόλλα
1 κούπα κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας παραφινέλαιο (καλλυντικό ή φαρμακευτικό) ή baby oil
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Μια αντικολλητική κατσαρόλα
Ένα ξύλινο κουτάλι

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Οδηγίες:

Ρίξτε την κόλλα και το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα εκτός φωτιάς.

Προσθέστε το παραφινέλαιο και το χυμό λεμονιού στο μείγμα και ανακατέψτε καλά μέχρι να αναμιχθούν εντελώς. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε χρωστικές τροφίμων ή ακρυλικό χρώμα στο μίγμα για να το χρωματίσετε. Μην προσθέσετε πάρα πολύ χρώμα γιατί θα αλλάξετε την υφή. Αν θέλετε έντονα χρώματα τότε θα πρέπει απλά να ζωγραφίσετε την κατασκευή σας.

Μεταφέρετε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας. Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς για να κρατήσετε τα υγρά συστατικά σε κίνηση. Μην αφήσετε το μίγμα να καθίσει ακόμα, γιατί θα χαλάσει την υφή του πηλού.

Συνεχίστε το ανακάτεμα του μίγματος μέχρι να μοιάζει με πουρέ πατάτας. Βγάλτε από το μάτι και αφήστε την κατσαρόλα να κρυώσει.

Προσθέστε μια σταγόνα παραφινέλαιο στο μίγμα ώστε να το ζυμώσετε με ευκολία.

Μεταφέρετε τον πηλό σε μια επιφάνεια για να τον ζυμώσετε. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό όσο το μίγμα είναι ζεστό και αντέχουν τα χέρια σας τη θερμοκρασία. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε γάντια καουτσούκ για να προστατεύσετε τα χέρια σας.

Ζυμώστε μέχρι ο πηλός να γίνει λείος και μαλακός. Θα πρέπει να μοιάζει σαν ζύμη πίτσας. Τυλίξτε τον σε μπάλα, όταν τελειώσετε.

Αποθηκεύστε τον σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα για να μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο. Για να διατηρήσετε τον πηλό φρέσκο και να αποφύγετε την ξήρανση , αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα πριν από τη σφράγιση της σακούλας. Αν ο πηλός είναι ακόμα ζεστός, βάλτε τον στη σακούλα αλλά αφήστε ένα
μικρό άνοιγμα. Μόλις κρυώσει εντελώς, τότε μπορείτε να σφραγίσετε και να
τον αποθηκεύσετε.

Χρησιμοποιήστε το σπιτικό πηλό σας για να δημιουργήσετε κάτι. Βάλτε λίγη κρέμα χεριών για να δουλέψετε τον πηλό εύκολα. Αφήστε την κατασκευή σας να ξεραθεί για τουλάχιστον 24 ώρες ή περισσότερο. Ζωγραφίστε με χρώματα ακουαρέλας. Θα πρέπει να ζωγραφίσετε ακόμα και εκείνα τα σημεία που θέλετε να παραμείνουν λευκά γιατί μπορεί να αρχίσει να φαίνεται ημιδιαφανές ο πηλός μετά.

2) Πηλός με κόλλα και γλυκερίνη

Χρησιμοποιήστε αυτή τη συνταγή για σπιτικό πηλό που δεν ραγίζει λόγω της μεγαλύτερης αναλογίας κόλλας. Η προσθήκη γλυκερίνης μειώνει επίσης το ράγισμα στο τελικό προϊόν. Ο χρόνος ξήρανσης είναι περίπου 30 λεπτά. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον μια ημέρα και προτιμότερο μια εβδομάδα μέχρι να χρησιμοποιήσετε τον πηλό ώστε να γίνει λιγότερο κολλώδης.
 
Υλικά:
3/4 κούπα νερό
2 κούπες κόλλα ξύλου PVA
1 κούπα κορν φλαουρ
2 κουταλιές της σούπας γλυκερίνη
Χρώμα για τρόφιμα (προαιρετικό)

Οδηγίες:

Φορέστε παλιά ρούχα ή ποδιά.

Ανακατέψτε τη ½ κούπας νερό και την κόλλα σε μια αντικολλητική κατσαρόλα και βράστε για δύο λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά.

Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με το ¼ κούπας νερό σε ένα μπολ και ρίξτε μέσα στη κατσαρόλα. Ανακατέψτε τα υλικά καλά. Σκεπάστε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη ενώ κρυώνει.
Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μία έως δύο σταγόνες από το χρώμα τροφίμων. Διαφορετικά, μπορείτε να χρωματίσετε τον πηλό μετά την ξήρανση.

Πασπαλίστε κορν φλάουρ στον πάγκο εργασίας και ζυμώστε καλά. Συνεχίστε το ζύμωμα προσθέτοντας επιπλέον κορν φλάουρ μέχρι η ζύμη να γίνει λιγότερο κολλώδη.

Σταματήστε το ζύμωμα, όταν ο πηλός είναι μαλακός και εύπλαστος.

Αποθηκεύστε τον πηλό σε μια αεροστεγή σακούλα για να αποτρέψετε την ξήρανση.

3) Πηλός Francesa

Αυτή η συνταγή είναι πολύ δημοφιλής στη Λατινική Αμερική καθώς δίνει έναν πολύ εύχρηστο πηλό.

Υλικά:
1 κούπα κορν φλαουρ
1 κούπα κόλλα ξύλου PVA
1/2 κούπα νερό
1,5 κουταλιά της σούπας γλυκερίνη
1,5 κουταλιά της σούπας κρύα κρέμα με λανολίνη (σε καταστήματα καλλυντικών)
1,5 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι

Οδηγίες:

Πρώτα ανακατέψτε το κορν φλαουρ με ½ κούπα νερό σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Προσθέστε και ανακατέψτε την κόλλα.
 

 Προσθέστε τη γλυκερίνη, την κρύα κρέμα και το ξύδι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε έως ότου γίνει ζύμη.

Αφήστε τη ζύμη να κρυώσει σκεπάζοντας τη με μια πετσέτα. Αποθηκεύστε τον πηλό σε μια πλαστική αεροστεγή σακούλα σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος.

Για να δουλέψετε εύκολα τον πηλό χρησιμοποιήστε κρέμα χέριων. Όταν
τελειώσετε με την κατασκευή σας αφήστε την να ξεραθεί για 3 ημέρες. Μετά
μπορείτε να την ζωγραφίσετε με λαδομπογιές και ακρυλικά χρώματα.

4) Άθραυστος πηλός

Χρησιμοποιήστε αυτή τη συνταγή για πολύ ισχυρή πηλό. Μπορεί να περιλαμβάνει επιπλέον υλικά αλλά ο πηλός μπορεί να πέσει από ένα μέτρο ύψος και να μην σπάσει.

Υλικά:
1 κούπα κόλλα ξύλου PVA ή άλλα λευκή μη τοξική κόλλα
1/2 κούπα κορν φλαουρ
1/2 κουταλιά της σούπας στεαρίνη (στεαρικό οξύ)
1 ½ κουταλιά της σούπας γλυκερίνη ζαχαροπλαστικής
1 ½ κουταλιά της σούπας βαζελίνη
1/2 κουταλιά της σούπας κιτρικό οξύ

Οδηγίες:

Ανακατέψτε πολύ καλά την κόλλα, τη στεαρίνη, τη γλυκερίνη, τη βαζελίνη και το κιτρικό οξύ σε μια αντικολλητική κατσαρόλα στη χαμηλότερη θερμοκρασία.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Προσθέστε το κορν φλαουρ σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μην σβολιάσει. Η ζύμη θα αρχίσει να γίνεται κολλώδης, βαρύτερη και πολύ δύσκολη στο ανακάτεμα, αλλά θα πρέπει να συνεχίσετε έως ότου να μπορείτε να σηκώσετέ τον πηλό από την κατσαρόλα.

Βάλτε τον πηλό σε αντικολλητικό χαρτί. Θα πρέπει να είναι ζεστός, λίγο κολλώδης και με εξογκώματα. Ζυμώστε τον πηλό περίπου 20 λεπτά μέχρις ότου όλα τα εξογκώματα φύγουν και ο πηλός γίνει μαλακός και όχι κολλώδης. Αφήστε το πηλό να κρυώσει για λίγο, αν είναι ακόμα ζεστός όταν τελειώσετε το ζύμωμα.

Αποθηκεύστε τον πηλό σε μια αεροστεγή πλαστική σακούλα για να μην ξεραθεί, αφαιρώντας τον περισσότερο αέρα πριν το κλείσιμο. Χρησιμοποιήστε τον πηλό για να φτιάξετε ό, τι θέλετε και ζωγραφίστε με ακρυλικά χρώματα.

φωτ: wikihow

Δείτε επίσης – Πως να φτιάξετε κολιέ από πολυμερικό πηλό

Δείτε επίσης – DIY Γεωμετρικό Κρεμαστό απο πηλό!

Δείτε επίσης – 65 ιδέες για διακοσμητικά με πηλό που στεγνώνει μόνος του.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

DIY Διακοσμητικά Γούνινα Γράμματα

Μεταμορφώστε τις Πόρτες της Ντουλάπα σας