in , ,

Πώς να φτιάξετε ένα τρίπτυχο με πικραλίδες για τον τοίχο σας! Οδηγίες βήμα βήμα.

Σίγουρα πολλοί από σας σκέφτονται τι είναι το τρίπτυχο; Είναι ένα έργο τέχνης που χωρίζεται σε τρία τμήματα ή τρεις πίνακες. Το θέμα εδώ είναι τα άνθη πικραλίδας με MDF πίνακες περασμένους με ανάγλυφο χρώμα, το οποίο στη συνέχεια θα καλυφθεί με σπρέι σε μεταλλική ασημί απόχρωση.

Ξεκινήστε σκιτσάροντας το σχέδιο πάνω στο ξύλο με ένα μολύβι. Μπορεί να χρειαστείτε αρκετές προσπάθειες μέχρι να είστε ευχαριστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα. Βρείτε εδώ το σχέδιο για τον συγκεκριμένο πίνακα. Τοποθετήστε τους πίνακες μαζί όταν τελειώσετε ώστε το σχέδιο να ρέει φυσιολογικά σε όλους.

Για να δημιουργήσετε το ανάγλυφο χρησιμοποιήσετε τα ειδικά χρώματα αλλά μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με παχύρευστη κόλλα ή υλικά που όταν στεγνώνουν σκληραίνουν, όπως σιλικόνη ή ακρυλικό σφραγιστικό.

Το ωραίο σχετικά με το ανάγλυφο είναι ότι δεν έχετε να ανησυχείτε για τυχόν ατέλειες γιατί προσθέτουν στο τελικό αποτέλεσμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Αφού σκληρύνει εντελώς το ανάγλυφο βγάλτε τους πίνακες σε εξωτερικό χώρο και βάψτε με το σπρέι.

Μετά από δύο περάσματα με το σπρέι ο πίνακας είχε το φινίρισμα που θέλουμε.

Για να επιτευχθεί η παλαίωση χρησιμοποιήστε ένα παλιό πινέλο και παχύ ακρυλικό χρώμα (κατά προτίμηση μαύρο) και περάστε τα σημεία που θέλετε.

Πριν στεγνώσει το χρώμα, σκουπίστε την επιφάνεια με ένα στεγνό πανί.

Μετά χρησιμοποιήστε ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί για να σκουπίσετε απαλά το επιπλέον χρώμα, αφήνοντας μόνο πίσω το χρώμα για την παλαίωση. Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα.

Ένα τέχνασμα για το μεταλλικό χρώμα είναι να ψεκάζετε σε διαφορετικές γωνίες για ένα καλύτερο φινίρισμα.

Για να τοποθετήσετε τον πίνακα στον τοίχο χρησιμοποιήστε ένα χάρακα και ένα μολύβι για να σχεδιάσετε μια γραμμή 40 εκατοστά από την κορυφή του κάθε πίνακα. Στη συνέχεια βιδώστε ένα πιαστράκι. Βεβαιωθείτε ότι οι βίδες που χρησιμοποιείτε έχουν το σωστό μήκος ώστε να μην καταλήξετε με τρύπες στο μπροστινό μέρος!

Για να τοποθετήσετε το τρίπτυχο χρησιμοποιήστε ένα αλφάδι και ένα χάρακα και σχεδιάστε μια αχνή γραμμή στον τοίχο στο ύψος που θέλετε. Στο μέσο της γραμμής καρφώστε ένα γάντζο για τον κεντρικό πίνακα. Αφού τον κρεμάσετε χρησιμοποιήστε τον ως μέτρο για να τοποθετήσετε τους άλλους δυο σε κάθε πλευρά.

via home-dzine

Δείτε επίσης – Πώς να φτιάξετε μοναδικούς πίνακες με θερμοκολλητικό πιστόλι και νερομπογιές!

Δείτε επίσης – 40 πίνακες – κατασκευές με κλωστή (string art)

Δείτε επίσης – Φτιάξτε μόνοι σας πίνακες με μονόγραμμα απο κουμπιά.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς να φτιάξουμε ένα υπέροχο Πασχαλινό Κέικ Λαγουδάκι!

Γνωρίστε την Αφροδίτη, τη γάτα με τα δύο πρόσωπα