in ,

Μελιτζάνες ψητές στα κάρβουνα!

Ίσως το καλύτερο ψητό λαχανικό στον κόσμο! Γενικά δεν είμαι πολύ φίλη της μελιτζάνας, αλλά έτυχε κάποτε να δοκιμάσω στην αγαπημένη μου Ζάκυνθο, ψητή μελιτζάνα στα κάρβουνα με σκορδάκι! Ο έρωτας ήταν αστραπιαίος!

Τι θα χρειαστούμε:
4 Μελιτζάνες φλάσκες μακρόστενες
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Σκόρδο
Μαϊντανός
Αλάτι

Πως το κάνουμε: 
Προσοχή στην επιλογή μελιτζάνας. Όταν λέμε φλάσκες εννοούμε τις “μαύρες” μελιτζάνες που είναι σαν μπαλονάκια αλλά πρέπει να επιλέξουμε να είναι μακρόστενες και όχι στρόγγυλες σαν μπάλα. Αυτό για να ψηθούν καλύτερα – πιο ομοιόμορφα.

Οι “τηλεοπτικοί μάγειρες” σας λένε να τις ψήνετε στο γκάζι. Με το συμπάθειο, αλλά λένε μπούρδες. Το άρωμα που αποκτά η μελιτζάνα όταν ψήνεται στο κάρβουνο δεν συγκρίνεται με τίποτα. Και δεν είναι θέμα γούστου. Η διαφορά είναι τόσο τεράστια που στην ουσία μιλάμε για δύο διαφορετικά φαγητά.

Πλένουμε τις μελιτζάνες (καλού κακού και ας λένε ότι τάχα μου είναι ΒΙΟ) και τις τρυπάμε 3 με 4 φορές γύρω γύρω με ένα πηρούνι. Μην τις λυπάστε. Τρυπήστε τες καλά αλλιώς θα σκάσουν.

Ανάβουμε καλά τα κάρβουνα (δυνατή φωτιά) και βάζουμε τις μελιτζάνες επάνω και τις γυρνάμε περιοδικά. Τις ψήνουμε μέχρι το εσωτερικό τους να γίνει “νιανιά” και το εξωτερικό (η φλούδα) να έχει καρβουνιάσει.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αν το εσωτερικό έχει γίνει “νιανιά” σχεδόν νερό και το έξω δεν έχει καρβουνιάσει, τότε μπορείτε με ένα φλόγιστρο να καρβουνιάσετε το απ’έξω. Αυτό θα βοηθήσει τους αρχάριους στο ξεφλούδισμα.

Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε 2 σκελίδες σκόρδο και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια (να το νιώθεις λίγο στο δόντι).

Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από τη φωτιά και τις ξεφλουδίζουμε σε ένα μπολ. Πετάμε τις φλούδες (φυσικά). Την υπόλευκη ψίχα που έμεινε τη βάζουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε (όπως στις σαλάτες) το αλάτι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το ξύδι και το λάδι.

Θα σας ξετρελάνει!
via tsoukali

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς να φτιάξουμε μακραμέ κουκουβάγιες! – {ΒΙΝΤΕΟ}

Όμορφες παιδικές αποκριάτικες μάσκες απο χεράκια!