in

Η πιο πανέξυπνη εφεύρεση που βοηθά εκατομύρια ανθρώπους στην Αφρική να αποκτήσουν εύκολη πρόσβαση στο νερό!

Η πιο πανέξυπνη εφεύρεση που βοηθά εκατομύρια ανθρώπους στην Αφρική να αποκτήσουν εύκολη πρόσβαση στο νερό!

Οι εικόνες με τις γυναίκες να μεταφέρουν νερό μέσα σε δοχεία που τα ακουμπούν στο κεφάλι τους είναι αρκετά γνωστές μέσω των καρτ-ποστάλ αλλά αυτοί οι άνθρωποι εκτός από τις πολλές ώρες που δαπανούν, υποφέρουν συχνά από μακροχρόνια προβλήματα που προκαλούνται από το βαρύ φορτίο που μεταφέρουν καθημερινά.

Δύο Αφρικανοί μηχανικοί ανέπτυξαν μια εφεύρεση που αλλάζει αυτή την πραγματικότητα και καλυτερεύει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων από τη στιγμή που καθιερώθηκε το 1994. Το «Hippo Water Roller» είναι μια απλή συσκευή μεταφοράς νερού με πιο εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο. Αποτελείται από ένα δοχείο σε σχήμα βαρελιού το οποίο συγκρατεί το νερό και κυλά στο έδαφος όπως επίσης και από μια χειρολαβή που είναι συνδεδεμένη με τον άξονα του κυλίνδρου. Η δεξαμενή χωράει περισσότερα από 90 λίτρα νερού, δηλαδή πολύ περισσότερο από όσο μπορεί να μεταφέρει ένας άνθρωπος στο κεφάλι του. Επιπλέον, ένα πιο σύνθετο αλλά παρόμοιο μοντέλο διαθέτει αντλία και φίλτρο για να καθαρίζει το νερό που είναι προς κατανάλωση.

Λαμβάνοντας υπόψην τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη αλλά δεν μπορούν να το αγοράσουν, το «Hippo Water Roller» μπορεί να τους δοθεί μέσω χορηγών. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο project, σχεδόν 46.000 συσκευές έχουν διανεμηθεί σε τουλάχιστον 20 χώρες και ωφέλησαν περισσότερα από 300.000 άτομα με μέσω όρο 7 δοχεία ανά νοικοκυριό.

via tilestwra

Δείτε επίσης – Η σοκαριστική άποψη του Πλούταρχου για την κρεατοφαγία

Δείτε επίσης – Έκλεισες τον φάκελο και θες να τον ξανανοίξεις;

Δείτε επίσης – 30 αποτυχημένες επιγραφές και ταμπέλες που μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσαν να συμβούν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς να φτιάξετε πανέμορφα διακοσμητικά λουλούδια απο πλαστικά μπουκάλια!

13 αστείες φωτογραφίες που σίγουρα φτιάχνουν τη διάθεση!