in , ,

Πως φτιάχνουμε το Δέντρο της Ζωής απο σύρμα, guest post Ilovecrochetmotif! – {ΒΙΝΤΕΟ}

Η φίλη Ιωάννα απο το ilovecrochetmotif μας δείχνει σε ένα βιντεάκι πώς μπορούμε να φτιάξουμε το δέντρο της ζωής.


Ενα όμορφο διακοσμητικό, εύκολο για να το προσφέρετε σε φίλους αλλα και να διακοσμήσετε τον χώρο σας!!!
Αυτά που θα χρειαστούμε είναι :
Σύρμα χειροτεχνίας,
Χάντρες
Ένα βάζο
Κόλλα 
Κορδέλα
Άμμο χρωματιστή
Το βίντεο είναι έτοιμο για την κατασκεύη αυτου του όμορφου διακοσμητικού!!!

Παρακολουθήστε το και πείτε μου τις εντυπώσεις σας!!!!

Δείτε εδώ το βίντεο

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε ο βίντεο κάντε κλικ εδώ για να το δείτε απευθείας στο youtube

Λίγα λόγια για το δέντρο της ζωής
Το δέντρο είναι από τα βασικά σύμβολα στις παραδόσεις πολλών λαών. Σε πιο πρωτόγονες εποχές, του δόθηκαν σπουδαίες ιδιότητες όπως Δέντρο της ζωής, Δέντρο της γνώσης, Δέντρο του καλού και του κακού, Δέντρο του θανάτου.
Πολύ λαοί, επιλέγουν ένα είδος δέντρου για να συμβολίσει όλες αυτές τις γενικές ιδιότητες κατά τρόπο μοναδικό. Το δέντρο συμβολίζει, κατά μία ευρεία έννοια τη ζωή στο άπειρο, την ανάπτυξη, τη διάδοση, την αναπαραγωγή και την ανανέωση της. Πιστεύεται ότι τα δέντρα έχουν πολλές «ειδικές δυνάμεις»…
Τα δέντρα επίσης παρείχαν τροφή, ζεστασιά και καταφύγιο στον άνθρωπο μέσα στα χρόνια και ίσως γι’ αυτό έφτασαν να συμβολίζουν τη ζωή στο διηνεκές και την αθανασία. Το δέντρο, με τις ρίζες του μέσα στη γη και τα κλαδιά του υψωμένα προς τον ουρανό, εκφράζει τη σχέση ανάμεσα στους «τρεις κόσμους»: τον κάτω (Κόλαση), τον επάνω (Γη) και τον ουρανό (Παράδεισο). Στο δέντρο αποδίδεται το νόημα του άξονα που ενώνει τους διαφόρους κόσμους και σύμφωνα με τις πεποιθήσεις πολλών λαών, οι Θεοί από τον ουρανό επικοινωνούσαν με τον άνθρωπο μέσω του Δέντρου της ζωής.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

«Το ΔΕΝΤΡΟ της ζωής, της γνώσεως του καλού και του κακού ευρίσκετο εν μέσω του Παραδείσου». Το Δέντρο της γνώσης όπως πίστευαν, ήταν κρυμμένο και δε φαινόταν μέχρι τη στιγμή που ο Αδάμ έγινε κτήτορας της αντίληψης του καλού και του κακού, δηλαδή της Γνώσης. Το Δέντρο της ζωής απονέμει την αθανασία, αλλά δεν είναι εύκολο να φτάσει κανείς σε αυτό. Είναι κρυμμένο, ή φυλάγεται από δράκοντες, όπως τα χρυσά μήλα του «Κήπου των Εσπερίδων». Επίσης ο συμβολισμός των δύο δέντρων εμφανίζεται συχνά. Στην Ανατολική είσοδο του Παραδείσου των Βαβυλωνίων υπήρχαν δύο δέντρα: της αλήθειας και της ζωής. Παραλληλισμοί ανάμεσα σε θεούς και δέντρα είναι πολύ κοινό στις μυθολογίες, ο Δίας παραλληλίζεται με τη δρυ και ο Απόλλωνας με τη δάφνη. Η Τούγια από την οικογένεια των κωνοφόρων δέντρων , το οποίο, μοιάζει με το κυπαρίσσι, είναι ένα σύμβολο που εμφανίζεται συχνά υπό διάφορες μορφές στην τέχνη των ανατολικών λαών.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

        Για τους Πέρσες είναι σύμβολο της αλήθειας, της νεότητας και της ελευθερίας. Σε πολλές ζωγραφιές τους οι Ζωροάστρες απεικονίζουν επίσης ένα μεγάλο κυπαρίσσι ή την τούγια ανάμεσα σε δυο αντιμέτωπα μυθικά όντα. Ένα μοτίβο που πέρασε στους Άραβες και μετά στους Βυζαντινούς .
     Η σημασία του Δέντρου της ζωής μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Δεν υπάρχει όμως κάποιος συμβολισμός πιο χαρακτηριστικός για το Δέντρο της ζωής απ’ αυτόν της ισορροπίας και της αρμονίας, αποτέλεσμα πολλών διαφορετικών αντίρροπων δυνάμεων που λειτουργούν στο σύμπαν και παρατηρούνται στη φύση. Σαν αποτέλεσμα αυτών των λειτουργιών είναι και οι ιδιότητες της σοφίας, και της πνευματικής ανάπτυξης,της δύναμης και της μακροζωίας που προσδίδουν στο Δέντρο της ζωής.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

15 άνθρωποι που βρήκαν τη λύση με φαντασία!

11 τρόποι που φοριέται το αντρικό κασκόλ