in

Διώξτε τους Ψύλλους από τα κατοικίδια σας

Οι ψύλλοι μοπρεί να είναι πρόβλημα σε σπίτια κυρίως σε αυτά όπου ζουν σκύλοι ή γάτες. Παρότι οι ψύλλοι μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες, στη χώρα μας αυτό είναι πάρα πολύ σπάνιο. Η κύρια ανησυχία είναι η ενόχληση που μπορούν να προκαλέσουν τα τσιμπήματα των ψύλλων στους ανθρώπους και στα κατοικίδια. Ενώ οι ψύλλοι προκαλούν απλή ενόχληση στους ανθρώπους, τα κατοικίδιά μας επηρεάζονται πολύ περισσότερο από τα τσιμπήματά τους. Όταν το κατοικίδιό σας έχει ψύλλους, κατά πάσα πιθανότητα θα ξύνεται πιο συχνά ή θα προσπαθεί να δαγκώσει τους ψύλλους στο τρίχωμά του.

Απαλλαγείτε από τους ψύλλους του σκύλου σας φυσικά. Σε ένα μπουκάλι αναμείξτε ίση ποσότητα άσπρου ξυδιού με ίση ποσότητα νερού και ανακατέψτε καλά. Ψεκάστε τη γούνα του σκύλου σας και κάντε μασάζ. Δεν συνίσταται σε γάτες γιατί απεχθάνονται τη μυρωδιά.

Τινάξτε τα χαλιά και τα στρωσίδια των κατοικίδιων στο ύπαιθρο, ώστε να πέσουν οι ψύλλοι και τα αυγά τους. Καθαρίστε τους χώρους όπου κοιμούνται τα κατοικίδια με ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε ψύλλους και αυγά. Χρησιμοποιήστε την ισχυρότερη σκάλα.

Συμβουλείτε αμέσως τον κτηνίατρό σας εάν υπάρχουν σημάδια ερεθισμού, όπως κοκκινίλες στο δέρμα ή μικρές ανομοιογένειες στο τρίχωμα του κατοικίδιου ζώου σας.

via giatrosofia

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Εντυπωσιακοί κάθετοι εσωτερικοί κήποι για μέσα στο σπίτι!

20 Πανέξυπνες ιδεές για παλιά Μουσικά Όργανα