in , , , , ,

Πώς να φτιάξετε πανεύκολα, τρισδιάστατα αποτυπώματα σε κορνίζα! Φυλάξτε τις αναμνήσεις σας!

Μία πολύ όμορφη και πρωτότυπη ιδέα για να φτιάξουμε τα δικά μας τρισδιάστατα αποτυπώματα. Εξαιρετική ιδέα για να κρατήσετε τις πατουσίτσες των παιδιών σας σε ένα κάδρο ή να φτιάξετε οτιδήποτε άλλο που θέλετε να το φυλάξετε και να αντέξει στο χρόνο.

Είναι πολύ απλή κατασκευή και τα βασικά υλικά είναι άμμος και γύψος. Πάντως απο άμμο μην μου πείτε… όπου και να πας το πολύ σε μισή – μία ώρα είσαι σε παραλία.

Υλικά:
Ένα παλιό ύφασμα ή χαρτί (για να μην λερώσετε, όχι παίζουμε.. εδώ κάνουμε καθαρές δουλειές!)
Μια κορνίζα αρκετά μεγάλη για να χωρέσουν τα αποτυπώματα που θέλετε να κάνετε. (Εξίσου φανταστικές είναι και οι μικρές κορνίζες με ένα αποτύπωμα)
Άμμος
Γύψος
Νερό για το γύψο
Χαρτόνι
Βερνίκι σε σπρέυ

Αρχικά γυρίστε την κορνίζα ανάποδα, αφαιρέστε την πλάτη και το γυαλί με προσοχή. Τοποθετήστε το χαρτόνι στο μπροστά μέρος και γυρίστε την απο την πίσω πλευρά. Ουσιαστικά η κορνίζα θα παίξει το ρόλο του καλουπιού. Γεμίστε με άμμο και προσπαθήστε να την ισιώστετε όσο καλύτερα γίνεται.

Στη συνέχεια κάντε το αποτύπωμα πατώντας μέσα στην άμμο. Ίσως να χρειαστεί να το κάνετε πολλές φορές (ειδικά εαν τα παιδάκια σας είναι μικρά και ζωηρά) . Όταν το αποτέλεσμα, σας ικανοποιεί φτιάξτε το γύψο σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο.

Πολύ προσεκτικά αρχίστε να ρίχνετε το μείγμα του γύψου ξεκινώντας απο τη γωνία και απλώνοντας σταδιακά σε όλη την επιφάνεια. Απλώστε με ένα χαρτόνι ΑΠΑΛΑ προσέχωντας να μην πιεστεί πολύ και χαλάσει.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Οκ μπορεί να τα κάνετε λίγο χάλια αλλά μην ξεχνάτε είναι το πίσω μέρος της κορνίζας 🙂

Αφού τελειώσετε αφήστε το να στεγνώσει καλά.

Μόλις στεγνώσει μπορείτε να βγάλετε το χαρτόνι απο το μπροστινό μέρος. Γυρίστε την κορνίζα απο την καλή και αφαιρέστε την αμμο που περισσεύει.
Ναι είναι έτοιμο!

Για να σταθροποιηθεί και να κολλήσει καλύτερα η άμμος (να μην φεύγει) μπορείτε να περάσετε με το βερνίκι σε σπρέυ

Δείτε επίσης  – Πώς να φτιάξετε καλούπια απο σιλικόνη σε χρόνο μηδέν!

Δείτε επίσης  – Φτιάξτε υπέροχα μονοπάτια απο τσιμέντο στον κήπο σας!

Δείτε επίσης  – Super κατασκευές απο τσιμέντο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

16 πρακτικές ιδέες για οργάνωση ντουλάπας και συρταριών!

Τα βότανα και οι χρήσεις τους απο το Α εως το Ω!