in , ,

Πώς να φτιάξουμε καθαριστικά μαντιλάκια για το σπίτι απο ρολό κουζίνας! – {ΒΙΝΤΕΟ}

Προσωπικά τα μαντηλάκια καθαρισμού επιφανειών για το σπίτι τα χρησιμοποιώ πάρα πολύ στην κουζίνα και στο μπάνιο. Με βολεύουν αφάνταστα και κερδίζω απίστευτο χρόνο. Το μειονέκτημα όμως είναι το κόστος τους. Όλοι σίγουρα ξέρουμε πόσο έχει μία μικρή συσκευασία με 20-30 μαντιλάκια (δεν θυμαμαι ακριβώς πόσα έχουν μέσα).  Εαν θες να παρείς και επώνυμα τότε το κόστος εκτοξεύεται!

Γι’αυτό λοιπόν νομίζω οτι ήρθε η ώρα να τα φτιάξουμε μόνοι μας! Το κόστος είναι απίστευτα χαμηλό, φτιάχνουμε μεγάλη ποσότητα και είναι ιδανικά για καθημερινό καθάρισμα και απολύμανση στις επιφάνειες της κουζίνας (πάγκους, τραπέζια κτλ) αλλά και στο μπάνιο. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και τα υλικά τα έχουμε νομίζω όλοι σπίτι μας!

Τι θα χρειαστούμε:
Χαρτί κουζίνας. Προτιμήστε χαρτί καλής ποιότητας για να μην σας κόβονται ση μέση τα μαντιλάκια όταν πάτε να τα τραβήξετε απο το δοχείο.
300 ml νερό
1/4 κούπας οινόπνευμα
2 σταγόνες υγρό πιάτων
Αιθέρια έλαια (προαιρετικά, εαν θέλετε να ευωδιάζουν οι επιφάνειες και το σπίτι σας)
Ένα δοχείο πχ τάπερ με καπάκι.

Πώς το κάνουμε:
Κόβουμε το χαρτί κουζίνας στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι (Ανάλογα με το ύψος του τάπερ ή του δοχείου μπορούμε να σημειώσουμε που θα το κόψουμε για να χωράει μέσα)

Το τοποθετούμε μέσα στο δοχείο

Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το νερό, το οινόπνευμα, τις σταγόνες του υγρού πιάτων και τα αιθέρια

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Περιχύνουμε με το μείγμα το χαρτί που είναι μέσα στο δοχείο και κλείνουμε με το καπάκι. Το αφήνουμε αρκετές ώρες (Καλό θα είναι να το αφήσουμε όλο το βράδυ).

Στη συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι, αφαιρούμε απο το κέντρο του ρολού το χαρτόνι, κάνουμε τρύπα στο καπάκι του τάπερ και τράβάμε το πρώτο μαντιλάκι να περάσει μέσα απο την τρύπα.
Σημ. Εαν τα μαντιλάκια σας κάποια στιγμή αρχίσουν να “στεγνώνουν” μπορείτε να ρίξετε λίγο νερό μέσα για να τα ενεργοποιήσετε και πάλι!

Τα υγρά καθαριστικά μαντιλάκια σας είναι έτοιμα προς χρήση!

Δείτε παρακάτω το ΒΙΝΤΕΟ!

Δείτε επίσης – Φτιάξτε τα δικά σας απορρυπαντικά και προϊόντα καθαρισμού

Δείτε επίσης – Το πιο εκπληκτικό καθαριστικό για την κουζίνα με μαγειρική σόδα και λάδι!

Δείτε επίσης – Φτιάξε μόνος σου καθαριστικό για τους αρμούς!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

5 μοναδικές ιδέες και κατασκευές για να βάλετε τα κλαδιά μέσα στο σπίτι σας!

Έτσι γίνονται τα 7 πιο γνωστά μαγικά κόλπα!