in ,

Φτιάχνουμε καραμέλες γάλακτος!

Κάνουμε βουτιά στα παιδικά μας χρόνια και σας προτείνουμε τις αγαπημένες καραμέλες γάλακτος που έχουν μεγαλώσει σχεδόν όλες τις γενιές παιδιών. Μια εύκολη συνταγή που θα τη λατρέψετε.


Υλικά
1 κούπα κρέμα γάλακτος
5 κουτ. της σούπας βούτυρο
2 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/4 της κούπας γλυκόζη
1/4 της κούπας νερό

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το αλάτι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και από όταν αρχίσει να βράζει μετράμε 5 λεπτά. Ρίχνουμε με προσοχή γιατί θα φουσκώσει λίγο την κρέμα με το βούτυρο που έχουμε ήδη ζεστάνει. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.

Ανάλογα με το τηγάνι μας θα αυξήσουμε ή μειώσουμε τη θερμοκρασία ώστε να μη χυθεί έξω. Σιγά σιγά θα δούμε την καραμέλα να σκουραίνει και να πήζει. Η παρασκευή καραμέλας κανονικά γίνεται με θερμόμετρο ώστε να παρακολουθούμε προσεκτικά τη θερμοκρασία έτσι ωστε να μη σκληρύνει πολύ η καραμέλα μας και να μείνει μαστιχωτή. Ενας εύκολος τρόπος για να ξέρουμε οτι έχει φτάσει στο σωστό σημείο είναι να ρίξουμε μια σταγόνα από το μίγμα σε ενα παγωμένο ποτηράκι νερό. Το μίγμα μας θα κρυώσει και θα σκληρύνει. Πιάνοντάς το πιέζοντάς το ανάμεσα στα δάχτυλά μας θα καταλάβουμε πόσο σκληρή ή μαλακιά θα είναι η καραμέλα μας όταν κρυώσει.

Λαδώνουμε ένα μαρμαρο και ένα μεταλικό πλαίσιο ή ένα μικρό ταψάκι ή μια φόρμα για καραμέλες. Αδειάζουμε μέσα το μίγμα για τις καραμέλες και το αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες να σταθεροποιηθεί. Αφαιρούμε το πλαίσιο και ξεκολλάμε από το μάρμαρο με μεταλική σπάτουλα ή αδειάζουμε από τη φόρμα και με μαχαίρι ελαφρώς βρεγμένο κόβουμε τις καραμέλες σε τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα. Μετά αν θέλουμε τις τυλίγουμε με ζελατίνα.
via infokids

Δείτε επίσης – Φτιάξτε μόνοι σας super καραμέλες ζελεδάκια!

Δείτε επίσης – Σπιτικά bounty με 3 υλικά!!!

Δείτε επίσης – Απίστευτες ιδέες για τα πιάτο σας και μόνο!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Τούρτα με… μακαρόνια

ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΜΑΖΙ = ΜΑΓΕΙΑ! {ΒΙΝΤΕΟ}