in , ,

Φυτικό γάλα! Πώς να φτιάξετε γάλα αμυγδάλου!

ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Ξεκινησαν απο την Κεντρικη Ασια και εφτασαν στη Μεσογειο απο τα αρχαια χρονια. Η ραβδος του Ααρων που αναφερεται στη Βιβλο ηταν αμυγδαλια, ανθισε θελωντας να δειξει τη Θεια Εγκριση και εκανε αμυγδαλα.
Οι αρχαιοι Αιγυπτιοι αφησαν αμυγδαλα στον ταφο του Φαραω Τουτανχαμων για να του εξασφαλισουν τροφη στην αλλη ζωη.
Μια μικρη φουχτα αμυγδαλα (30 γρ. περιπου) εχουν 170 θερμιδες και αποτελουν καλη πηγη πρωτεινων και φυτικων ινων.
Η ιδια ποσοτητα εξασφαλιζει το 35% της ημερησιας αναγκης για βιταμινη Ε και το 20% της αναγκης για μαγνησιο ανω αποτελει καλη πηγη ασβεστιου και σιδηρου.

Τα αμυγδαλα περιεχουν φλασονη, κονεσερτινη και καμφερολη αντιοξειδωτικες ουσιες που αποτρεπουν την αναπτυξη καρκινικων κυτταρων καθως και την οξειδωση της “κακης χοληστερολης” LDL που αυξανει τον κινδυνο καρδιοπαθειας.

Τα αμυγδαλα περιεχουν 50% περισσοτερο ασβεστιο απο ολα τα ειδη των γαλακτοκομικων και 200% περισσοτερο σιδηρο απο ολα τα ειδη κρεατων, ειναι πλουσια σε σεληνιο, ψευδαργυρο και καλιο.
Το αμυγδαλογαλα ειναι ενα πολυ θρεπτικο και ευπεπτο φυτικο γαλα που περιεχει 50% περισσότερο ΑΣΒΕΣΤΙΟ απο τα ζωικα γαλατα με καλυτερη απορροφηση απο το σωμα μας και χωρις καθολου τοξινες.

Συστατικά
1 κούπα ωμά αμύγδαλα
2 ή 3 κούπες νερό (ανάλογα με το πόσο πηκτό το προτιμάτε)
1 κούπα νερό (για να μουλιάσουν τα αμύγδαλα)
1 κουταλιά μέλι (προαιρετικά)
Φτιάχνει περίπου 3 κούπες γάλα

Οδηγίες
Αφήνετε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν σε μία κούπα νερό για 8 – 10 ώρες.
Βάζετε στο blender τα αμύγδαλα, το μέλι και τις 2 – 3 κούπες νερό ανάλογα με το πόσο πηκτό θέλετε το γάλα.
Χτυπήστε το για 1 – 2 λεπτά.
Σουρώστε το με ένα μεγάλο σουρωτήρι.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά έχω διαβάσει ότι η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με φουντούκια, καρύδια, φιστίκια, καρύδα και σουσάμι. Αποθηκεύστε το σε μια γυάλινη κανάτα, διατηρείται για 3 – 4 ημέρες. Η αμυγδαλόψιχα που απομένει μπορεί να βγάλει και άλλο γάλα μόνο που θα είναι πιο αραιό. Τέλος, μην πετάξετε την αμυγδαλόψιχα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρασκευή γλυκισμάτων (μπισκότα, κέϊκ κ.α.).
via pythagoreandiet

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

15 κατασκευές με παλιές κασέτες!

25 περίεργες και μοναδικές στο είδος τους σαγιονάρες!