in ,

Φτιάξτε πεντανόστιμα και υγιεινά σπιτικά χωνάκια για παγωτό!

Ο αγαπημένος μου τρόπος να τρώω παγωτάκι είναι σε χωνάκι! Εδώ που τα λέμε είμαι λάτρης της βάφλας σε οποιαδήποτε μορφή της, τραγανή, μαλακή, αφράτη. Όπως και να είναι την καταβροχθίζω σε μηδέν χρόνο! Μετά λοιπόν τις σπιτικές συνταγές για παγωτό που βλέπουμε καθημερινά γύρω μας νομίζω πρέπει να μεριμνήσουμε και για το σερβίρισμα του. Και τι καλύτερο απο σπιτικό χωνάκι. Είναι εύκολο, υγιεινό και ειδικά εαν έχουμε μικρά παιδάκια τότε είμαστε σίγουροι για το τι τρώνε!

Για να φτιάξουμε χωνάκια η συνταγή είναι πολύ απλή. Τα υλικά νομίζω τα έχουμε στο ψυγείο και στα ντουλάπια μας oπ;oτε μπορείτε να το φτιάξετε ακόμα και τώρα!

Για την παρασκευή τους καλύτερα είναι να τα φτιάξουμε με βαφλιέρα και το ειδικό εργαλείο που τη συνοδεύει για να μπορούμε να δώσουμε το κωνικό σχήμα. Φυσικά όμως επειδή δεν έχουμε όλοι στο σπίτι μας βαφλιέρα ή δεν θέλουμε να αγοράσουμε τότε μπορούμε να τα φτιάξουμε και στο φούρνο και με τη βοήθεια μίας πετσέτας και αλουμινόχαρτου να φτιάξουμε τον κώνο. Δείτε παρακάτω και τους 2 τρόπους.

Βαφλιέρες μπορείτε φυσικά να βρείτε και online.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε εδώ και άλλες βαφλιέρες

ΥΛΙΚΑ: 
2 αυγά
μισή κούπα ζάχαρη
2/3 της κούπας αλεύρι
4 κουταλιές τηςσούπας βούτυρο
1/4 της κούπας γάλα
βανίλια


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Το μείγμα είναι για περίπου 10 χωνάκια.

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπώλ και ανακατέψτε για ένα λεπτάκι. Το μείγμα είναι έτοιμο.

Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας απο το μείγμα στην βαφλιέρα και κλείστε σφικτά να ψηθεί καλά.

Αρχικά οι βάφλες σας θα είναι μαλακές και έτσι μπορείτε να τις τυλίξετε και να τις κάνετε κώνο. Μπορείτε να τις κάνετε με το ειδικό εργαλειάκι ή να τυλίξετε οποιοδήποτε κωνικό αντικείμενο με αλουμινόχαρτο. Προσοχή μόνο γιατί καίνε.

Όταν τυλίγετε τα χωνάκια σας προσέξτε να μην αφήσετε τρύπα στη βάση του γιατί θα τρέχει το παγωτό. Μπορείτε μέσα να στάξετε σοκολάτα.

Όταν λοιπόν τα χωνάκια σας είναι τυλιγμένα έτοιμα, τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν και να γίνουν σούπερ τραγανά. Δεν θα πάρει πολύ ώρα. Τώρα είναι και η στιγμή που μπορείτε να τα βουτήξετε σε σοκολάτα ή να τα προσθέσετε νοστιμιές!

Και τώρα είναι ώρα να τα γεμίσετε με το αγαπημένο σας παγωτό!

Εαν λοιπόν δεν έχετε βαφλιέρα όπως είπαμε παραπάνω τότε μπορείτε να τα φτιάξετε στο φούρνο.
Σε ένα ταψάκι με λαδόκολα απλώστε το μείγμα σε λεπτούς κύκλους, ψήστε στους 200 βαθμούς μέχρι να γίνουν χρυσαφένια σε χρώμα (περίπου 5-7 λεπτά, εξαρτάται απο το μέγεθος). Μόλις τα βγάλετε τους δίνετε κατευθείαν κωνικό σχήμα και αφήνετε να κρυώσουν. Επίσης μπορείτε να τα φτιάξετε και σε τηγανάκι ή κρεπιέρα. Ψήνουμε όπως τις κρέπες πάνω, κάτω και μετά τυλίγουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Όπως και να τα κάνετε το σίγουρο είναι οτι θα τα απολαύσετε!
Καλή επιτυχία!

via ourbestbites

Δείτε εδώ και άλλες βαφλιέρες

Δείτε επίσης – Σπιτικό παγωτό σε 5 λεπτά χωρίς παγωτομηχανή!

Δείτε επίσης – Πώς να φτιάξετε παγωτό με ένα μόνο υλικό!

Δείτε επίσης – Φτιάχνω ζαρντινιέρα από δοχείο παγωτού!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

10 απο τα πιο πρωτότυπα και περίεργα μαξιλάρια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο!

Βότσαλα σε καμβά… 50 υπέροχοι πίνακες απο βότσαλα!