in ,

Πώς να φτιάξετε Κουλούρια Θεσσαλονίκης!

Τα γνωστά σε όλους κουλούρια Θεσσαλονίκης, που ξετρελαίνουν με την υπέροχη γεύση τους.
Μια συνταγή απ το βιβλίο Ελληνική Κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου με πολύ μικρές παραλλαγές. Δοκιμάστε τα γίνονται καταπληκτικά!!!

Υλικά:

2 κ. γλ μαγιά ξερή ή 15 γραμ. νωπή
2 1/2 κούπες χλιαρό νερό
1 κιλό αλεύρι
1/3 κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας σπορέλαιο (χρησιμοποίησα ελαιόλαδο)
1 κ.σ αλάτι
300 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση:

Διαλύουμε το ένα κουταλάκι γλυκού μαγιά ή τη μισή νωπή σε 1/2 κούπα χλιαρό νερό, ρίχνουμε 2-3 κουταλιές αλεύρι να γίνει χυλός και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος 24 ώρες (εγώ το άφησα 8 ώρες περίπου).
Διαλύουμε την υπόλοιπη μαγιά λίγο πριν ζυμώσουμε σε 1/2 κούπα χλιαρό νερό προσθέτοντας 2-3 κουταλιές από το αλεύρι και το αφήνουμε να φουσκώσει και αυτό για 15 περίπου λεπτά σε ζεστό μέρος σκεπασμένο.
Κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι μαζί με το αλάτι και αφού κάνουμε στο κέντρο ένα λάκκο ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το λάδι, τις δύο μαγιές, και το υπόλοιπο νερό.
Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιασθεί σε όγκο.
Πατάμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και την ζυμώνουμε για 5 λεπτά.
Παίρνουμε κομμάτια μεγέθους μανταρινιού και το πλάθουμε σε κορδόνι πάχους όσο το μικρό μας δάχτυλο.
Ενώνουμε τις άκρες του να σχηματιστεί κουλούρι και το βουτάμε γρήγορα σε ένα μπολ με νερό
Μετά το νερό το ρίχνουμε μέσα σε πιάτο που έχουμε βάλει το σουσάμι φροντίζοντας να πάει παντού.
Αραδιάζουμε τα κουλούρια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 10-15 λεπτά να ροδοκοκκινίσουν ελαφρώς.

Λίγα ακόμη μυστικά

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δεν τα παραψήνουμε ώστε μεν να είναι τραγανά απ έξω αλλά μαλακά μέσα.
Τρώγονται την ίδια μέρα, αλλά όταν κρυώσουν φυλάσσονται σε σακουλάκια στην κατάψυξη και έτσι έχουμε ότι ώρα χρειαστούμε φρέσκο σπιτικό κουλούρι.
via kouzinoskalismata

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

35 retro έπιπλα που θα αγαπήσετε!

Φτιάξτε πρωτότυπα πολύχρωμα πασχαλινά αβγά