in ,

Φτιάξτε πρωτότυπα πολύχρωμα πασχαλινά αβγά

Αν έχετε βαρεθεί τα κόκκινα αβγά, δοκιμάστε να τα κάνετε πολύχρωμα. Είναι λίγο πιο χρονοβόρα διαδικασία και θα χρειαστεί να κάνετε μια μικρή κατασκευή, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.
Χρειάζεστε λίγο σύρμα, μια πένσα, αβγά, χρώματα, ξύδι και λάδι.

Πώς το κάνουμε:

1)Βράστε τα αβγά σας.
Ο καλύτερος τρόπος είναι να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο και να τα βάλετε σε μια κατσαρόλα με νερό στο οποίο έχετε προσθέσει αλάτι και ξύδι. Μετά τα βράζετε κανονικά (5 λεπτά να βράζει το νερό, είναι αρκετά).

2) Με αυτό τον τρόπο δεν μας έσπασε κανένα αβγό.
Το ξύδι μαλακώνει το τσόφλι και το κάνει πιο ελαστικό, ενώ το αλάτι καθυστερεί τη βράση του νερού. Με το αλουμινόχαρτο εκτός των άλλων, δεν τσουγκρίζουν τα αβγά μεταξύ τους.

3) Εδώ έρχεται το κομμάτι της κατασκευής. Πάρτε το σύρμα και με μια πένσα κάντε ένα κύκλο που να χωράει να κάθεται το αβγό. Την άλλη άκρη του σύρματος κάντε τη χερουλάκι.

4) Φτιάξτε τη βαφή σύμφωνα με τις οδηγίες της και βάλτε τη σε ένα ποτήρι.
Βάλτε το αβγό να κάτσει πάνω στο σύρμα που έχετε φτιάξει.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

5) Βυθίστε το μισό αβγό στη βαφή και χρησιμοποιήστε το χερουλάκι του σύρματος έτσι ώστε να στερεώνεται στο χείλος του ποτηριού. Αφήστε έτσι το αβγό για 3 λεπτά. Μετά γυρίστε το και βουτήξτε το άλλο μισό σε άλλο χρώμα.

6) Με ανάλογο τρόπο μπορείτε να κάνετε και τρία χρώματα. Πρώτα ας πούμε βουτάμε το μισό αβγό στο κίτρινο και μετά βουτάμε τα 2/3 του αβγού στο κόκκινο. Έτσι έχουμε μια μεσαία λωρίδα πορτοκαλί. Ή κάνουμε όλο το αβγό κόκκινο και βουτάμε μετά τις δύο άκρες στο μπλε.

7) Τέλος τα περνάμε με μια πετσετούλα στην οποία έχουμε βάλει λάδι, για να γυαλίσουν (ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γυαλιστικό που περιέχουν κάποιες βαφές).
Έτοιμα τα αβγά. Καλό Πάσχα!

Λίγα μυστικά ακόμα
Άλλα κολπάκια για να κάνετε τα αβγά σας διαφορετικά:

Μπορείτε πριν τα βάλετε μέσα στη βαφή, να κάνετε πάνω τους σχέδια ή γράμματα με κηρομπογιά. Όταν τα βουτήξετε μέσα στη βαφή, θα βαφτεί το υπόλοιπο αβγό, αλλά τα σημεία στα οποία υπάρχει κηρομπογιά θα μείνουν άβαφτα. Έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ όμορφα σχέδια.
Μπορείτε να δοκιμάσετε τον παραδοσιακό τρόπο με τα φύλλα. Διαλέξτε όμορφα φύλλα από το μπαλκόνι ή τον κήπο σας, τοποθετήστε τα πάνω στα αβγά, τυλίξτε τα με ένα τούλι ή κάποιο παλιό καλσόν και βουτήξτε τα στη βαφή. Η βαφή δεν θα πάει εκεί που είναι το φύλλο.
via sintagespareas

Δείτε επίσης – DΕCOUPAGE σε Πασχαλινά αυγά χωρίς κόλλα, με ασπράδι.

Δείτε επίσης – Φυσικές συνταγές απο φρούτα και λαχανικά για να βάψετε τα πασχαλινά αυγά!

Δείτε επίσης – Βάψιμο πασχαλινών αυγών – 12 υπέροχες και ιδιαίτερες τεχνικές!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.3 / 5. Αξιολογήσεις: 10

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς να φτιάξετε Κουλούρια Θεσσαλονίκης!

40 έξυπνες ιδέες για αποθηκευτικούς χώρους και λύσεις για το σπίτι! Μέρος 3ο