in ,

Πώς να καθαρίσετε το φούρνο με μαγειρική σόδα και ξύδι!

Σήμερα θα δούμε έναν απόλυτα ασφαλή, φυσικό και πολύ αποτελεσματικό τρόπο να καθαρίσουμε το φούρνο. Μετά το καθάρισμα των κεραμικών εστιών με μαγειρική σόδα σειρά έχει ο φούρνος!  Οι φούρνοι συνήθως έρχονται με ένα σύστημα καθαρισμού δικό τους αλλά δεν θα έλεγα οτι κάνει και τρομερά πράγματα. Εαν ο φούρνος σας θέλει σκληρή δουλειά απο λίπη και βρωμιές τότε σίγουρα αυτή η λύση θα σας κάνει να ξεχάσετε όλα τα χημικά καθαριστικά που απο τη μία διαβρώνουν και απο την άλλη είναι οτι χειρότερο στην εισπνοή τους. Η εναλλακτική φυσικά είναι τα βαριά χημικά καθαριστικά που δακρύζουν μέχρι και τα μάτια. Επειδή όμως εδώ μας αρέσουν οι φυσικές λύσεις αξίζει μία δοκιμή. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να καθαρίσουμε το φούρνο μας με λίγη μαγειρική σόδα, και ξύδι.

Τι θα χρειαστούμε:
Ένα λερωμένο φούρνο (προφανώς..)
Μαγειρική σόδα
Νερό
Πλαστικά γάντια
1 βρεγμένη πετσέτα πιάτων
Μία πλαστική ή απο σιλικόνη σπάτουλα
Ένα πλαστικό μπουκάλι ψεκασμού
Λευκό ξύδι

Οδηγίες:
1. Αφαιρούμε όλες τις σχάρες. (Σε επόμενο αρθράκι θα δούμε πώς θα τις καθαρίσουμε αποτελεσματικά)
Επίσης αφαίρεστε και οτι άλλο αφαιρείται απο το φούρνο.

2. Φτιάχνουμε μία πάστα απο μαγειρική σόδα. Σε ένα μικρό μπώλ ανακατέψτε μισή κούπα μαγερική σόδα και μερικά κουταλάκια νερό. Αναμείξτε έτσι ώστε να να γίνει μία πάστα που να απλώνεται αλλά να μην τρέχει. Περίπου 3 κουταλάκια νερό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

3. Απλώστε την πάστα στα εσωτερικά μέρη του φούρνου. Καλό είναι να φορέσετε γάντια για να μην λερώσετε χέρια και νύχια. Επιμείνετε στα σημεία που είναι πιο βρώμικα. Τρίψτε την πάστα σε όλο το φούρνο. Η σόδα θα αρχίζει να παίρνει ένα καφετί χρώμα καθώς την απλώνετε και τρίβετε.

4. Αφήστε τη σοδα να δράσει.  Αφήστε τη σόδα να δράσει για αρκετές ώρες.(Σε πάρα πολύ λερωμένους φούρνους μπορεί να χρειαστεί εως και 12 ώρες)

5. Με το βρεγμένο πανί αρχήστε να καθαρίζετε τη σόδα απο το φούρνο. Σε μέρη που μπορεί να έχει κολλήσει ίσως να χρειαστείτε την πλαστική σπάτουλα, βέβαια μπορεί να μη τη χρειαστείτε καθόλου.

6. Αφού αφαιρέσετε εντελώς τη σόδα απο το φουρνο, βάλτε λίγο ξυδάκι στο μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε μέσα το φούρνο. Θα δείτε σε κάποια μέρη να αφρίζει, είναι η αντίδραση της σόδας με το ξύδι, μην ανησυχήσετε! Σε αυτά τα σημεία έχει παραμείνει σόδα. 

7. Κάντε το τελευταίο πέρασμα με το βρεγμένο πανί. Καθαρίστε όλο το φούρνο πάλι και τα αφρίζοντα σημεία απο το ξύδι.  Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί με το βρεγμένο πανί μέχρι να φύγει όλο το μείγμα σόδας – ξυδιού.

8. Τοποθετήστε πίσω τις σχάρες σας. Σε ότι υπήρχε μέσα στο φούρνο σας ήρθε η ώρα να του πείτε αντίο!

via thekitchn

Δείτε επίσης – Καθαρίστε τις εστίες της κεραμικής σας κουζίνας με την βοήθεια της μαγειρικής σόδας!

Δείτε επίσης – 18 προτάσεις καθαριότητας σπιτιού με ξύδι

Δείτε επίσης – 15 Κόλπα για να καθαρίσετε (σχεδόν) τα πάντα στην κουζίνα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.8 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

20 ιδέες με χειροπετσέτες για το Πασχαλινό τραπέζι.

Φτιάξτε ένα χειροποίητο προσκλητήριο γάμου! Προσκλητήριο σε καδράκι!