in , ,

Πώς να κάνετε μόνοι σας stencils + ιδέες!

Επιλέξτε την τεχνική του stencil για να βάλετε στο σπίτι εντυπωσιακές διακοσμήσεις με τα μοτίβα και τα χρώματα που σας αρέσουν. Μιλάμε για art wall, και για wall art decor.

Προτού ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία για την εφαρμογή του σχεδίου stencil που επιλέξατε, πρέπει να προετοιμάσετε κατάλληλα την επιφάνεια του τοίχου σας. Επιδιορθώστε φθορές και κατεστραμμένα σημεία του, ώστε να είναι καθαρός.

  • Προτιμήστε μια gloss υφή μπογιάς που δημιουργεί λεία επιφάνεια και θα αναδειχθεί καλύτερα το σχέδιό σας. Παρόλα αυτά σε μπάνια και κουζίνες, χώροι που πρέπει να είναι ανθεκτικότεροι στη βρομιά, επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε semi gloss μπογιά.
  • Προμηθευτείτε τα κατάλληλα πινέλα. Η συγκεκριμένη τεχνική απαιτεί χοντρά ή πιο λεπτά πινέλα με επίπεδη επιφάνεια μπροστά για να ταμπονάρετε το σχέδιο. Για μεγάλες επιφάνειες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και σπρέι για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
  • Αν νιώθετε αρκετά δημιουργικοί και ξέρετε ότι τα καταφέρνετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι άλλα υλικά για να απλώσετε την μπογιά, π.χ. σφουγγάρι, πανί, λάστιχο ακόμα και βαμβάκι. Το καθένα από αυτά, δίνει διαφορετική υφή και βάθος στο σχέδιο.
Χρησιμοποιώντας χρώματα για διαφορετικές υφές, π.χ. gloss, πετυχαίνετε βάθος, φωτεινότητα κ.λπ.

  • Στο Ιnternet μπορείτε να βρείτε και να παραγγείλετε stencil ήδη κομμένα και έτοιμα για χρήση ή ακόμα και άκοπα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά θα αποκαλύπτετε με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού και αρκετή δεξιοτεχνία το κομμάτι (την επιφάνεια) του σχεδίου που θα ακολουθήσει. Μόλις την τελειώνετε, θα προχωράτε στο επόμενο.
  • Παλιότερα υπήρχαν μόνο φάσες σε μικρές σχετικά διαστάσεις που απεικόνιζαν φυτά ή φύλλα. Τα σχέδια αυτά είναι αρκετά χρονοβόρα και απαιτούν υπομονή. Σήμερα υπάρχουν πλούσιες συλλογές με μεγάλων διαστάσεων σχέδια. Σε αρκετά από τα αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και ρολό.
  • Ξεκινώντας θα πρέπει να σταθεροποιήσετε την εικόνα που θα απεικονίσετε με ταινία στις τέσσερις (4) γωνίες της. Αν είναι αρκετά μεγάλη ή αν στη διάρκεια του βαψίματος νιώσετε ότι χαλαρώνει προσθέστε επιπλέον ταινία. Η μετακίνηση είναι το ένα από τα δύο συχνότερα λάθη της τεχνικής του stencil.
  • Το δεύτερο είναι η υπερβολή στο χρώμα. Μην βουτάτε πολύ το πινέλο στην μπογιά. Λίγο παραπάνω χρώμα μπορεί να καταστρέψει όλο το σχέδιο. Να θυμάστε ότι αυτή η τεχνική απαιτεί στεγνό πινέλο. Προτού ακουμπήσετε το πινέλο στον τοίχο, αφαιρέστε την επιπλέον μπογιά επάνω σε μια εφημερίδα.
  • Υπάρχουν βασικά δύο μέθοδοι βαφής stencil. Με την πρώτη ταμπονάρετε το πίνελο επάνω στον τοίχο  ακολουθώντας οριζόντια ή κάθετα το σχέδιο. Με αυτό τον τρόπο το σχέδιο θα είναι ζωηρόχρωμο αλλά θα έχει λιγότερο βάθος. Με τη δεύτερη μέθοδο, βάφετε το σχέδιο πιέζοντας το πινέλο και κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Οι διαβαθμίσεις των χρωμάτων που δημιουργούνται δίνουν βάθος και ένταση. Και στις δύο περιπτώσεις δοκιμάστε το χέρι σας αλλά και τι σας αρέσει περισσότερο σε ένα άλλο σημείο προτού το εφαρμόσετε στον τοίχο σας.
  • Αν η επιφάνεια που βάφετε αρχίσει να σουρώνει, να τρέχει και το σχέδιο να μην διακρίνεται καθαρά στο τελειώμα (την ένωση με το ταμπλό), σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε πολύ χρώμα.
  • Αν χρειαστεί να διορθώσετε ένα σημείο που σας ξέφυγε, κάντε το γρήγορα με κοφτές κινήσεις χρησιμοποιώντας είτε ένα πανί για να αφαιρέσετε το πλεόνασμα σε χρώμα είτε ένα μικρό πινέλο για να διορθώσετε το τύπωμα. Αν νομίζετε ότι δεν θα τα καταφέρετε, αφήστε το στεγνώσει και διορθώστε το αργότερα με ένα δεύτερο χέρι μπογιάς.
  •  Για να διαπιστώσετε αν έχει στεγνώσει το σχέδιο και να αφαιρέσετε το ταμπλό, ακουμπήστε απαλά με τα δάχτυλά σας τον τοίχο, αν νιώσετε υγρασία ή δείτε ίχνη μπογιάς στα δάχτυλά σας χρειάζεστε κι άλλο χρόνο.
ΙΔΕΕΣ ΜΕ STENCILS

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Για την ιστορία Το stencil είναι μια τεχνική με στάμπα που χρησιμοποιήθηκε αρχικά για το τύπωμα πανομοιότυπων γραμμάτων. Χρησιμοποιείται συχνά από το στρατό και εταιρείες, όταν θέλουν γρήγορα και καθαρά να φτιάξουν μια ταμπέλα για να σημειώσουν ή να χαρακτηρίσουν ένα αντικείμενο ή έναν χώρο.

HIGHLIGHTS

  • Η gloss μπογιά δημιουργεί λεία επιφάνεια και αναδεικνύει καλύτερα το σχέδιο.
  • Θα χρειαστείτε χοντρά ή πιο λεπτά πινέλα με επίπεδη επιφάνεια μπροστά για να ταμπονάρετε το σχέδιο.
  • Τα stencil χρησιμοποιήθηκαν αρχικά από το στρατό και εταιρείες για να σημειώσουν ή να χαρακτηρίσουν ένα αντικείμενο ή έναν χώρο.

via spirossoulis

parking lot stencils, laser cut stencils, custom laser cut stencils, custom cut stencils

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά για δώρα απο πηλό!

35 Χριστουγεννιάτικες κατασκευές απο άδεια γυάλινα βάζα!