in , , ,

Φτιάξτε ένα παιδικό φορεματάκι απο ένα δικό σας πουλόβερ!

Λοιπόν φιλαράκια μου εαν ξέραμε εμείς οι απλοί άνθρωποι τι ενεργειακό κόστος έχει η κατασκευή και η παραγωγή των ρούχων τότε είμαι σίγουρη οτι θα το σκεφτόμασταν πάρα πολύ να πετάξουμε έστω και το παραμικρό κομμάτι ύφασμα.

Όπως έχω πει και σε παλιότερα άρθρα εαν έαν ρούχο δεν το θέλουμε πια, ή το δίνουμε σε κάποιον που το έχει ανάγκη ή το αλλάζουμε και φτιάχνουμε κάτι εντελώς καινούργιο και τις περισσότερες φορές με διαφορετική χρήση!

Έτσι και εδώ θα δείτε μία εκπληκτική κατασκευή για να μετατρέψουμε ένα πουλόβερ σε πανέμορφο παιδικό φορεματάκι! Πιστέψτε με δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο τα παιδικά πλεκτά φορεματάκια που θα βρείτε στο εμπορίο και κοστίζουν μία περιουσία. Και εκτός των άλλων θα τα έχετε φτιάξει μόνοι σας και θα το έχετε διακοσμήσει ακριβώς όπως σας αρέσει!

Και ταιριάζει υπέροχα με σατινέ λουλούδια που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο η να φτιάξετε μόνοι σας με μια κορδέλα. Την τυλίγετε γύρω – γύρω έτσι ώστε να σχηματιστεί λουλούδι. Στο κέντρο της μπορείτε να ράψετε κάποιο κουμπί, μία πούλια ή απλά τα φαίνεται η ραφή. Κάψτε λίγο τις άκρες τις κορδέλας και είναι έτοιμη!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αρχικά επιλέγουμε το πουλόβερ. Μπορείτε να το κάνετε με κάποιο δικό σας ή να πάρετε απο κάποιο μαγαζί σε τιμή ευκαιρίας.

Γυρίστε το πουλόβερ απο την ανάποδη. Κόβετε τα μανίκια και λίγο απο το πλάι της κάθε πλευράς σε σχήμα Α. Εκεί που θα κόψετε τα μανίκια κοιτάξτε να γίνει καμπυλωτό όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Εαν δυσκολεύστε στο σχήμα και το μέγεθος τοποθετήστε πάνω ένα φορεματάκι και κόψτε βάση αυτού.

Είναι όμορφο το φορεματάκι να έχει τον κανονικό λαιμό του πουλόβερ. Εαν είναι όμως μεγάλος, κόψτε λίγο στο ύψος των ώμων και ξαναράψτε το ύφασμα.

Ράψτε τα πλαινά του πουλόβερ.
 

Μετρήστε το χεράκι τη μικρούλας σας απο τον ώμο μέχρι τo καρπό και κόψτε το μανίκι απο το πάνω μέρος. έτσι ώστε να είναι ακριβώς στα μέτρα της.

Πιάστε με καρφίτσες το μανίκι προσέχοντας οι ραφές του μανικιού και του υπόλοιπου πουλόβερ να ταιριάζουν. Ράψτε.

Στολίστε με διακοσμητικά και είναι έτοιμο!!!

Δείτε επίσης – Φτιάξτε μόνοι σας μαξιλαράκια απο παλιά πουλόβερ + 60 super Ιδέες!

Δείτε επίσης – Φτιάξτε ένα γλυκό και ζεστό κασκόλ απο παλιό πουλόβερ!

Δείτε επίσης – Ντυμένα… φλυτζάνια

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

35 Χριστουγεννιάτικες κατασκευές απο άδεια γυάλινα βάζα!

10 παιχνιδιάρικα διακοσμητικά χριστουγεννιάτικα δεντράκια!