in ,

Απίστευτες χρήσεις για την ασπιρίνη, τη μαγιονέζα και άλλα απλά αντικείμενα!

Δεν αντέχεις τους λεκέδες που αφήνει το νερό πάνω στο ξύλινο coffee table σου; Σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι με το χνούδι στο αγαπημένο σου πουλόβερ; Δεν μπορείς να βλέπεις τα λίλιουμ να μαραίνονται μέσα σε δύο μέρες; Ε τότε, σου έχουμε τις λύσεις!

Σφουγγάρια και ξυραφάκια
Σε τρελαίνει κι εσένα το χνούδι που μπορεί να σχηματιστεί πάνω στο αγαπημένο σου πουλόβερ; Μάντεψε…Κι εμάς. Πάρε λοιπόν το ξυραφάκι και πολύ απαλά και αργά (αλλά πολύ όμως) πέρασε το πάνω από κάθε ενοχλητικό μπαλάκι. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με την “άγρια” πλευρά του σφουγγαριού σου.

Μαγιονέζα

Αν θέλεις να αφαιρέσεις τους λεκέδες πάνω στα ξύλινα έπιπλα που έχουν δημιουργηθεί από νερό, αυτό που χρειάζεσαι είναι λίγη μαγιονέζα. Τύλιξε ένα πανί γύρω από το δάχτυλό σου, βάλε λίγη μαγιονέζα στην κορυφή του και τρίψε απαλά την επιφάνεια. Αν ο λεκές επιμένει άφησε τη μαγιονέζα να δράσει για δύο ώρες.

Λακ μαλλιών

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Αν θέλεις να διαφυλάξεις τις ζωγραφιές των παιδιών σου, τα αγαπημένα σου παπούτσια, τις φρεσκοπλυμένες σου κουρτίνες και τις αποδείξεις σου, τότε ψέκασέ τα με λίγη λακ. Καμία βρωμιά δεν θα τα περάσει και τίποτα δεν θα τα καταστρέψει.

Ασπιρίνη

Ρίξε λίγη ζάχαρη (βοηθά στη φωτοσύνθεση) και μία θρυμματισμένη ασπιρίνη σε ένα βάζο με νερό, πριν βάλεις τα λουλούδια, ώστε να διατηρηθούν φρέσκα και ζωντανά. Απλά μην ξεχάσεις να αλλάξεις το νερό σε λίγες μέρες. Επίσης, να ξέρεις πως φρέσκα διατηρούνται τα λουλούδια και αν στάξεις και λίγες σταγόνες βότκα.

Γάντια κουζίνας

Αν έχεις κατοικίδιο θα έχεις και τρίχες. Για να τις ξεφορτωθείς το κόλπο είναι απλό. Βρέξε ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια και τρίψε όλες τις επιφάνειες που κοντεύουν να βγάλουν γούνα. Πρόκειται για έναν τρόπο οικολογικό, μη τοξικό, εύκολο και γρήγορο. Ξέπλυνε τα γάντια σου και κράτα τα για την επόμενη φορά.

Λαστιχάκια

Τύλιξε μεγάλα λαστιχάκια γύρω από τις άκρες στις κρεμάστρες σου, ώστε να μην γλιστρήσει ποτέ ξανά το αγαπημένο σου μεταξωτό πουκάμισο ή το εφαρμοστό σου φόρεμα. Σου έχουμε όμως και άλλη χρήση! Δεν μπορείς να ανοίξεις ένα βαζάκι; Τύλιξε ένα λαστιχάκι γύρω από το καπάκι και στρίψ’ το προς τα δεξιά και πάνω.

Διάφανο βερνίκι νυχιών

Για να μην σου χαλαρώνουν οι βίδες στα γυαλιά σου βάλε λίγο βερνίκι νυχιών. Για να μην σου ανέβει ο πόντος στο καλσόν σου, βάλε λίγο βερνίκι νυχιών. Για να μην ερεθιστεί το δέρμα σου από τα δαχτυλίδια ή τα κουμπώματα των σκουλαρικιών, βάλε λίγο βερνίκι νυχιών στο εσωτερικό των δαχτυλιδιών και στο κούμπωμα του σκουλαρικιού. Γενικά, το βερνίκι νυχιών κάνει καλό.

Shaker

Σου βγάζουμε το καπέλο και σε προσκαλούμε ανοιχτά να έρθεις και στο σπιτικό μας αν ξέρεις να φτιάχνεις κοκτέιλ. Σε περίπτωση όμως που δεν φτιάχνεις, για να μην το έχεις το shaker και σκονίζεται, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να “χτυπήσεις” άλλα υγρά. Για να φτιάξεις scrambled αυγά ή και dressings για τις σαλάτες.

Μπανανόφλουδες

Το ήξερες πως μπορείς να κάνεις πολτό τις μπανανόφλουδες με νερό, ώστε να φτιάξεις μία κρέμα για τα ασημικά σου. Πίστεψέ μας, δεν θα τα δεις ποτέ ξανά να μαυρίζουν!
via kolpa-tips

Δείτε επίσης – 15 Κόλπα για να καθαρίσετε (σχεδόν) τα πάντα στην κουζίνα

Δείτε επίσης – Super πατέντες για το σπίτι που θα σας λύσουν τα χέρια!

Δείτε επίσης – 12 Πανέξυπνα κόλπα που θα σας λύσουν τα χέρια!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Γρήγορα και πανεύκολα τυροπιτάκια με μπέικον χωρίς γέμιση!

Απλές καθημερινές ιδέες και λύσεις που αγγίζουν την ευφυϊα Νο2