in , ,

Φτιάξτε ένα υπέροχο vintage πορτοφόλι απο παλιά κασέτα!

Μπορεί οι παλιές κασέτες για κασετόφωνα κάποτε να ήταν η επανάσταση στη μουσική βιομηχανία, τώρα όμως πλέον αποτελούν παρελθόν αφού ζούμε στην ψηφιακή εποχή. Έχοντας όλοι στο σπίτι μας μία ξεχασμενη κασέτα την κοιτάμε αναπολώντας το παρελθόν αλλά ουσιαστικά ούτε να την ακούσουμε δεν μπορούμε καλά καλα (εκτός εαν έχετε κρατήσει το παλιό καλό κασετόφωνο).
Φυσικά και σε αυτό έχουμε τη λύση!
Μπορείτε να μετατρέψετε την αγαπημένη σας παλιά κασέτα σε υπέροχο vintage πορτοφολάκι και να της ξαναδώσετε ζωή! Απο εδώ και στο εξής δεν θα την αποχωρίζεστε!

Τι θα χρειαστείτε:

  • μία παλιά κασέτα
  • ένα κομμάτι ύφασμα με πλάτος τουλάχιστον όσο το πλάτος της κασέτας και δύο φορές το ύψος της στο χρώμα της επιλογής σας
  • ψαλίδι
  • πιστόλι θερμής κόλλας
  • βελόνι και κλωστή
  • κιμωλία
  • ένα φερμουάρ στο χρώμα της επιλογής σας

Πρώτα απ’όλα πρέπει να ξεμοντάρετε την κασέτα. Οι παλιότερες κασέτες είχαν βίδες όποτε με ένα κατσαβίδι την ανοίγετε και την αδείαζετε. Οι λιγότερο παλιές είχαν διάφορα πλαστικά καρφάκια. Προσπαθήστε να την ανοίξετε προσεχτικά με ένα μαχαίρι βουτύρου και προσοχή μην τη σπάσετε. Πολλές κασέτες έχουν πεθάνει έτσι!

Τοποθετήστε την κασέτα ανοιχτή πάνω στο ύφασμα και σημειώστε με την κιμωλία το περίγραμμα της. Κόψτε το ύφασμα και για την ώρα αφήστε το στην άκρη.

Στη συνέχεια ξεκινήστε να κόλλάτε με το πιστόλι θερμής κόλλας το φερμουάρ. Προσοχή μην κολλησετε μαζί και τα δοντάκια του φερμουάρ γιατί μετά θέλει κόπο για να τα καθαρίσετε. Σε αυτή τη φάση μην σας ανησυχεί το μέγεθος του φερμουάρ, θα το τακτοποιήσουμε στο τέλος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Συνέχιστε να κολλάτε γύρω γύρω το φερμουάρ και στις γωνίες διπλώστε λίγο και βάλτε λίγη κόλλα.

Στο τέλος του φερουάρ κόψτε οσο περισσεύει και ράψτε έτσι ώστε να αποφύγετε το άνοιγμα.

Τώρα πρέπει να κολλήσουμε το φερμουάρ στο δεύτερο κομμάτι της κασέτας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει όπως κολλάτε να ανοίγετε κα σιγά σιγά το φερμουάρ στα σημεία που κολλάτε.

Αφού έχετε κολλήσει το φερμουάρ και έχει στεγνώσει έχει έρθει η στιγμή που θα κολλήσουμε το ύφασμα που είχαμε κόψει νωρίτερα. Η κασέτα σας πρέπει να φαίνεται όπως στην παρακάτω φωτογραφία

Κολάτε το ύφασμα στη μία πλευρά και στη συνέχεια διπλώνετε και κολλάτε στην άλλη πλευρά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η φόδρα του πορτοφολιού.

images diyfashion

δύο άκρες του φερμουάρ έτσι ώστε να μην υπάρχει μεγάλο κενό αλλά και για να είναι όμορφο αισθητικά.

Το vintage πορτοφολάκι σας είναι έτοιμο! 

Δείτε επίσης πώς να φτιάξετε απίστευτα βραχιόλια απο δέρμα και γάντζους (Unisex)

Δείτε επίσης πώς να κάνετε τα παλιά σας φερμουάρ σκουλαρίκια!

Δείτε επίσης πώς να φτιάξετε μόνοι σας βερνίκι νυχιών!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

70 κατασκευές απο σύρμα που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας!

63 Ιδέες με κοχύλια που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας!