in ,

Φτιάξτε μόνοι σας μία βρεφική τσάντα περιπάτου!

Όλοι ξέρουμε οτι οι βρεφικές τσάντες – ξέρετε αυτες που κουβαλάμε μαζί μας σε κάθε έξοδο όταν έχουμε μωράκι- έχουν εξωφρενικές τιμές. Επίσης είναι πολύ λίγες αυτές που μπορώ να πω προσωπικά οτι μου άρεσαν και εννοώ τα σχέδια και όχι τη χρηστικότητα. Γι αυτό λοιπόν και εγώ σας έχω αυτό το καταπληκτικό άρθρο για να δείτε βήμα-βήμα πώς θα κατασκευάσετε μια βρεφική τσάντα περιπάτου. Μία υπέροχη κατασκευή για το παιδί! Μπορείτε να βάλετε ένα λιθαράκι χειροποίητο, στην προίκα του μωρού.

Εαν λοιπόν έχετε μωράκι, περιμένετε μωράκι ή θέλετε απλά να τη φτιάξετε και να τη χαρίσετε σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο δεν έχετε παρά να προμηθευτείτε τα υλικά και να αρχίσετε το ράψιμο!

Η τσαντα σας θα είναι μοναδική, τα χρώματα και τα σχέδια προσωπική σας επιλογή!  Υπέροχο έτσι;

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Για την κατασκευή της τσάντας θα χρειαστείτε:

–46 εκ. x 68,5 εκ  κυρίως ύφασμα
–46 εκ. ύφασμα για την εσωτερική επένδυση
–46 εκ. x  68,5 εκ. θερμοκολλητικό ύφασμα fleece (Εγώ βρήκα αυτό στο amazon Fusible Fleece-White αλλά έχει μεγάλη γκάμα και διάφορα μεγέθη- επίσης μπορείτε να ψάξετε σε μαγαζί με υφάσματα αλλά και στο e-bay).
–Κλωστή
–Ένα μικρό κομμάτι χαρτόνι
–Velcro

Ξεκινώντας κόβουμε όλα τα κομμάτια απο τα οποία θα αποτελείται η τσάντα:
Οι διαστάσεις της τσάντας είναι περίπου 25,5 εκ (Π) x 20.5 εκ (Υ) x 12.5 εκ (Β)

Εαν θέλετε να την φτιάξετε σε διαφορετική διάσταση απλά υπολογίστε τις αναλογίες.
Επίσης καλό είναι να αγοράσετε λίγο παραπάνω ύφασμα γιατί οι μετρήσεις μπορεί να διαφοροποιούνται λίγο απο κατασκευή σε κατασκευή.

ΚΥΡΙΩΣ ΥΦΑΣΜΑ:
20.5×28= 2 κομμάτια {το μπροστά και το πίσω μέρος της τσάντας}
20.5×15.5= 2 κομμάτια {τα πλαϊνά}
15.5×28= 1 κομμάτι {ο πάτος}
13×28= 2 κομμάτια {τα πτερύγια}
10×51= 2 κομμάτια {τα λουριά}

ΥΦΑΣΜΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ:
20.5×28= 2 κομμάτια {ΕΠΕΝΔΥΣΗ: μπροστινό και πίσω μέρος της τσάντας}
20.5×15.5=2 κομμάτια {ΕΠΕΝΔΥΣΗ: πλαϊνά}
15.5×28= 1 κομμάτι {ΕΠΕΝΔΥΣΗ: πάτος}
13×28= 2 κομμάτια {ΕΠΕΝΔΥΣΗ:πτερύγια}

θΕΡΜΟΚΟΛΛΗΤΙΚΟ – FUSIBLE FLEECE:
20.5×28= 2 κομμάτια
20.5×15.5= 2 κομμάτια
13×28= 2 κομμάτια

Βήμα 1: Πάρτε όλα τα κομμάτια του κυρίως υφάσματος και σιδερώστε πάνω τους το θερμοκολλητικό fleece. (Εξαιρούνται τα κομμάτια που θα χρησιμοποιήσετε για τα λουριά της τσάντας με διαστάσεις 10×51 εκ.)

Βήμα 2: Πάρτε τα δύο πλαϊνά κομμάτια απο το κυρίως ύφασμα (διαστάσεις: 20.5×15.5 εκ.) και τα δύο κομμάτια για το μπροστινό και πίσω μέρος (διαστάσεις 20.5×28 εκ.). Ράψτε πρώτα τα δύο πλαινά με το μπροστά ύφασμα και μετά ράψτε και το πίσω, όταν θα έχετε τελειώσει πρέπει να φαίνεται κάπως έτσι.

Βήμα 3: Στη συνέχεια πιάστε με καρφίτσες και ράψτε τον πάτο της τσάντας. Γυρίστε το μέσα έξω. Εαν θέλετε σιδερώστε τις ραφές έτσι ώστε η τσάντα να πάρει ένα ορθογώνιο σχήμα.

Βήμα 4: Διπλώστε προς τα μέσα και γύρω γύρω τα πάνω μέρος της τσάντας περίπου 1.5 εκατοστό και πιάστε το με καρφίτσες.

Βήμα 5: Ράψτε μαζί τα πέντε κομμάτια του υφάσματος επένδυσης όπως ακριβώς κάνατε και στο κυρίως ύφασμα στα βήματα 2 και 3. Το μόνο που δεν κάνετε είναι να γυρίσετε το μέσα έξω όπως κάνατε στο κυρίως ύφασμα.

Βήμα 6: Μετρήστε το πάτο της τσάντας και κόψτε ένα κομμάτι χαρτόνι να χωράει ακριβώς, στη βάση της. Αυτο θα βοηθήσει στο να μην χάνει στο σχήμα της όταν βάζετε πράγματα μέσα. Μόλις τοποθετήσετε μέσα το χαρτόνι τοποθετείτε και εφαρμόζετε μέσα και την τσάντα που φτιάξατε με την επένδυση.

Βήμα 7: Πάρτε τα 4 κομμάτια ύφασμα και τα κυρίως και της επένδυσης (διάσταση 13×28 εκ.) και με τη βοήθεια ενός ποτηριού κόψτε στραγγυλές τις πάνω γωνίες.

Βήμα 8: Πάρτε το ένα κομμάτι του κυρίως υφάσματος και ένα της επένδυσης, οι σωστές τους πευρές να κοιτιούνται, και ράψτε γύρω γύρω εκτός απο το κάτω μέρος.

Βήμα 9: Γυρίστε το μέσα έξω και κάντε μία ραφή γύρω εκτός απο το κάτω μέρος. Το ένα πτερύγιο μόλις τελείωσε. Κάντε τα βήματα 8-9 για το άλλο πτερύγιο.

Βήμα 10: Πάρτε τα 2 υφάσματα για τα λουριά (διαστάσεις 10 x 51 εκ.) και διπλώστε στη μέση και σιδερώστε κάθε λουρί ξεχωριστά απο τη λάθος πλευρά του υφάσματος. Αφού έχει πατηθεί καλά και βλέπετε τη γραμμή ανοίξτε έτσι ώστε η λάθος πλευρά να κοιτάει προς τα πάνω. Διπλώστε κάθε μία απο τις 2 πλευρές προς το κέντρο και πιέστε με το σίδερο. Αφού έχετε διπλώσει ακριβώς τις 2 πλευρές στο κέντρο διπλώστε ξανά στη μέση. (Τώρα πρέπει οι άκρες να βρίσκονται μέσα στο λουρί) Πατήστε με το σίδερο.


Βήμα 11: Ράψτε και τις δύο πλευρές του λουριού (και την πάνω και της κάτω) έστι ώστε να τις ασφαλίσετε.


 Βήμα 12: Πιάστε με καρφίτσες τα λουριά και τα πτερύγια ανάμεσα στο ύφασμα της τσάντας και την επένδυση.


Βήμα 13: Ράψτε το πάνω μέρος της τσάντα γύρω γύρω προσέχωντας να μην σας ξεφύγουν τα πτερύγια και τα λουράκια. (Προσοχή μην ξεχάσετε να βγάλετε όλες τις καρφίτσες)


Βήμα 14: Ράψτε 2 σετ απο velcro πάνω στα πτερύγια.

Και η τσάντα σας είναι έτοιμη!!! Καλοφόρετη!

Μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορα σχέδια, με διάφορα υφάσματα, με διάφορες φόδρες. Τα πάντα είναι στην φαντασία του καθένα.

Εμείς σας ευχόμαστε να χαρείτε την κατασκευή!

via mommybydaycrafterbynight

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

5 έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το αλουμινόχαρτο – {Μέρος 1ο}!

Ξέχασες τα ρούχα στο πλυντήριο; Δες τι πρέπει να κάνεις όταν το θυμηθείς…