in ,

10 Παράξενα γεγονότα που Έχουν Αποδειχθεί Επιστημονικά

παράξενα γεγονότα, παράξενα,περίεργα,news,
10 Παράξενα Δεδομένα που Έχουν Αποδειχθεί Επιστημονικά

10 Παράξενα γεγονότα: Μέχρι σήμερα, το 65% της Γης – εξαιρουμένης της ξηράς – εξακολουθεί να καλύπτεται από μυστήριο και το 86% των ειδών του κόσμου είναι άγνωστα. Αλλά η επιστήμη σημειώνει συνεχώς πρόοδο και φαίνεται ότι οι ερευνητές έχουν πάντα κάτι να μας εκπλήξουν με γεγονότα που πιθανότατα δεν έχετε ξανακούσει. Τι Χρησιμοποιούσαν οι Άνθρωποι Πριν το Χαρτί Υγείας

10 Παράξενα γεγονότα

Τα περιστέρια μπορούν να αναγνωρίσουν καλούς πίνακες ζωγραφικής.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Μπορείτε να αναγνωρίσετε καλούς πίνακες; Λοιπόν, τα περιστέρια μπορούν! Μια ιαπωνική μελέτη έδειξε ότι τα εκπαιδευμένα περιστέρια μπορούν να διαφοροποιήσουν τους «καλούς» και τους «κακούς» πίνακες. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα πουλιά χρησιμοποιούν χρώμα, υφή και μοτίβα για να αποφασίσουν αν ο πίνακας είναι όμορφος (κατά τη γνώμη των ανθρώπων). Φυσικά, δεν μιλάμε για προχωρημένες δεξιότητες, αλλά τα περιστέρια, αν εκπαιδευτούν, μπορούν να αποκτήσουν την ικανότητα να κρίνουν την ομορφιά παρόμοια με αυτή των ανθρώπων.

Μια κατσαρίδα μπορεί να ζήσει για εβδομάδες χωρίς το κεφάλι της.

© Shutterstock.com

Ναι, καλά διαβάσατε: οι κατσαρίδες μπορούν να ζήσουν χωρίς κεφάλι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή δεν έχουν ένα εκτεταμένο δίκτυο αιμοφόρων αγγείων. Εάν αποκεφαλιστεί, οι θρόμβοι αίματος θα κλείσουν την πληγή. Οι κατσαρίδες αναπνέουν μέσω σπειρών, οι οποίες είναι τρύπες σε σχήμα σωλήνα που βρίσκονται στο πλάι και στην κοιλιά. Ωστόσο, δεν θα μπορεί να φάει χωρίς κεφάλι, οπότε σε λίγες εβδομάδες θα πεθάνει από την πείνα.

Τα πρόβατα μπορούν να αναγνωρίσουν πρόσωπα.

© Depositphotos.com

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα πρόβατα είναι πολύ πιο έξυπνα από όσο νομίζουμε. Έχουν προηγμένες ικανότητες αναγνώρισης προσώπου που είναι παρόμοιες με τα πρωτεύοντα θηλαστικά. Έτσι τα πρόβατα είναι σε θέση να αναγνωρίσουν οικεία και άγνωστα ανθρώπινα πρόσωπα και, στο μέλλον, μπορεί να είναι ενδιαφέρον να μάθουμε αν μπορούν να αναγνωρίσουν διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις.

Οι άνθρωποι πήραν τα δόντια τους από προγόνους ψαριών.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αν αναρωτηθείτε από πού άρχισαν να εξελίσσονται τα δόντια μας, δεν θα υποθέσετε ότι συνέβη κάτω από τη θάλασσα. Ωστόσο, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό είναι πιθανό να συμβαίνει. Ανακάλυψαν τα δόντια ενός από τα αρχαιότερα ψάρια που, πριν, ήταν τοποθετημένα στα οστά της γνάθου. Και προφανώς, τα οστά τους έχουν αρκετές ομοιότητες με τις σύγχρονες ανθρώπινες σιαγόνες που πιστεύεται ότι είναι άμεσα προγονοί των δικών μας.

Τα χταπόδια έχουν 3 καρδιές, 9 εγκεφάλους και μπλε αίμα.

© Shutterstock.com

Ένα από τα πιο απίστευτα ζώα που ζουν κάτω από το νερό είναι το χταπόδι. Έχουν 3 καρδιές, 9 εγκεφάλους και μπλε αίμα. Γιατί τόσα πράγματα, ρωτάτε; Στην πραγματικότητα, κάθε ένα από τα 8 πλοκάμια έχει τον δικό του μικρό εγκέφαλο συνδεδεμένο με τον κεντρικό, το ένατο. Λόγω αυτού, όλα τα πλοκάμια μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο αλλά σε αρμονία.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τα χταπόδια έχουν επίσης 3 καρδιές λόγω της δομής τους: 2 καρδιές αντλούν αίμα στα βράγχια και η τρίτη, η μεγαλύτερη, είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του αίματος στο υπόλοιπο σώμα.
Το αίμα ενός χταποδιού περιέχει μια πρωτεΐνη πλούσια σε χαλκό που ονομάζεται αιμοκυανίνη. Βελτιώνει την ικανότητα μεταφοράς οξυγόνου σε συνθήκες κρύου ωκεανού και είναι υπεύθυνο για το χρώμα του αίματος.

Δείτε ακόμη Γιατί οι Τουαλέτες Είναι Πάντα Λευκές

Οι γλώσσες μπορούν να μυρίσουν.

© Amani A / Shutterstock.com

Μια σχετικά νέα έρευνα έφερε απίστευτη γνώση: οι γλώσσες μας δεν μπορούν μόνο να γευτούν φαγητό, αλλά μπορούν και να μυρίσουν! Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα κύτταρα γεύσης της γλώσσας περιέχουν μερικά από τα ίδια μόρια που έχουν υποδοχείς οσμής στη μύτη μας. Μια τέτοια έρευνα εμπνεύστηκε από φίδια των οποίων η γλώσσα μπορεί να μυρίσει τον αέρα.

Μερικά αρσενικά ζώα μπορεί να μείνουν έγκυα.

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Στο υποβρύχιο βασίλειο, μερικά αρσενικά, όχι μόνο θηλυκά, μπορούν να γεννήσουν. Αυτός ο «ταπεινός» κατάλογος περιλαμβάνει μόνο 3 είδη: ιππόκαμπους, ψάρια και θαλάσσιους δράκους. Οι αρσενικοί ιππόκαμποι, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της περιόδου ζευγαρώματος, κολυμπούν μέχρι το θηλυκό και κολλάνε πάνω τους, και αυτή τη στιγμή, το αρσενικό ανοίγει διάπλατα την τσέπη του και το θηλυκό ρίχνει πολλά αυγά μέσα. Μετά οι απόγονοι των ιππόκαμπων μεταφέρονται από το αρσενικό.

Το ζεστό νερό παγώνει πιο γρήγορα από το κρύο.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Δεδομένου ότι όλοι γνωρίζουμε ότι το νερό παγώνει στους 0 βαθμούς Κελσίου, μπορεί να είναι περίεργο να ακούμε ότι το ζεστό νερό παγώνει πιο γρήγορα από το κρύο. Αλλά πραγματικά συμβαίνει, και αυτό το φαινόμενο ονομάζεται «φαινόμενο Μπέμπα».

Οι ακρίδες έχουν αυτιά στην κοιλιά τους.

© Shutterstock.com

Οι ακρίδες είναι μοναδικά έντομα που, μεταξύ άλλων ασυνήθιστων χαρακτηριστικών, έχουν αυτιά που βρίσκονται στην κοιλιά τους κρυμμένα κάτω από τα φτερά. Το όργανο του αυτιού επιτρέπει στις ακρίδες να ακούν τα τραγούδια των άλλων ακρίδων.

Υπάρχει ένα ποτάμι που βράζει στη Γη.

© Shutterstock.com

Αν και οι άνθρωποι υπέθεσαν ότι αυτό το ποτάμι που βράζει ήταν ένας μύθος, ένας τέτοιος ποταμός υπάρχει βαθιά στον Περουβιανό Αμαζόνιο. Στην πραγματικότητα, το ποτάμι δεν βράζει, αλλά η θερμοκρασία του είναι πολύ κοντά σε αυτό το σημείο και είναι ακόμα πολύ ζεστό.

Δείτε επίσης 8 παράξενα του πλανήτη μας που η επιστήμη αδυνατεί να εξηγήσει

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.1 / 5. Αξιολογήσεις: 35

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Κοντά μαλλιά: 40 κουρέματα σε μοντέρνο στιλ που μεταμορφώνουν την εμφάνιση κάθε γυναίκας

Κοντά μαλλιά: 40 κουρέματα σε μοντέρνο στιλ που μεταμορφώνουν την εμφάνιση κάθε γυναίκας

παχύφυτα, παχύφυτα μεγάλου μεγέθους,καλλιέργεια παχύφυτων,συμβουλές για παχύφυτα,για τον κήπο,χρήσιμα

ΠΑΧΥΦΥΤΑ: Πώς να Καλλιεργήσετε Παχύφυτα Μεγάλου Μεγέθους