in , ,

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα σε καλαμάκι

Γιαμ γιαμ υπέροχα χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια! Ιδανικά για πάρτυ και για παιδικά δωράκια. Μπορείτε να τα φτιάξετε μα τα μικρά σας γιατί είναι και πανεύκολα και πολύχρωμα. Αφήστε την φαντασία τους να καλπάσει!

Υλικά για 10 μπισκοτάκια
 Χρόνος προετοιμασίας 45 λεπτά, μαζί με το πάγωμα την ζύμης
Χρόνος ψησίματος 12 λεπτά
Κόστος μέτριο.

Για να φτιάξετε τα μπισκοτάκια πρέπει να έχετε φαντασία,δημιουργικότητα, μερικά Χριστουγενιάτικα κουπάτ και βρώσιμες μπίλιες ή μικρές καραμέλες.
Επίσης θα χρειαστείτε καλαμάκια sticks που μπορείτε να βρείτε είτε μονόχρωμα είτε πολύχρωμα στα super market.  Τέλος λευκή, κόκκινη και πράσινη ζαχαρόπαστα για τα σχέδια που θα μπουν πάνω στα μπισκότα. Μία ωραία ίδεα είναι να τυλίξετε κάθε μπισκοτάκι με σελοφάν και να το δέσετε στη βάση του με μία ωραία κορδέλα. Έτσι και θα κρατήσει λίγο περισσότερο και θα είναι πανέμορφο στην όψη.

Ζαχαρόπαστα μπορείτε να βρείτε έτοιμη ή να την φτιάξετε εσείς.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Υλικά:
300γρ. αλεύρι
200γρ. βούτυρο σε κύβους
100γρ. ζάχαρη άχνη
2 κάψουλες βανίλιας
1-2 κσ.γάλα
Κόκκινη, πράσινη και λευκή ζαχαρόπαστα
Βρώσιμες ασημί μπάλες
Γλάσο 4 κσ ζάχαρη άχνη και 1κσ νερό

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και το βούτυρο. Αρχίζουμε με τα δάχτυλα μας να τρίβουμε το βούτυρο μέσα στο αλεύρι  μέχρι το μίγμα να γίνει σαν ψίχουλα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και μία κουταλιά της σουπας γάλα. Αρζίζουμε και ζυμώνουμε για να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη, προσθέτουμε περισσότερο γάλα μόνο εαν χρειάζεται. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά αλλά όχι να κολλάει.

Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μίση ωρα. λιγο πριν την βγάλουμε προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Τοποθετούμε στο ταψί που θα ψήσουμε τα μπισκότα, αντικολλητικό χαρτί. Σε μία επιφάνεια ελαφριά αλευρωμένη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 4mm. και κόβουμε με κουπατ στρογγυλό ένα ένα τα μπισκότα μας. Κάθε ένα που κόβουμε το τοποθετούμε στο ταψί και βάζουμε με προσοχή στη βάση τους το καλαμάκι. Αφήνουμε λίγο χώρο ανάμεσα απο κάθε μπισκότο.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσαφί, τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο ταψί και μετά τα βγαζουμε προσοχή.

Σε μία επιφάνεια που έχουμε ρίξει λίγη ζάχαρη άχνη ανοίγουμε την ζαχαρόπαστα. Κόβουμε τα χριστουγενιάτικα σχήματα με τα κουπάτ και τα κολλάμε πάνω στα μπισκότα με το γλάσο. Επίσης με το γλάσο κολλάμε και τις μπίλιες. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και είναι έτοιμα!

via goodtoknow

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Κάντε το cd χριστουγεννιάτικη μπάλα

Χριστουγεννιάτικο δέντρο απο πηλό